1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sofrada Tuz Kullanımı

Konusu 'Sofra Düzeni ve Servis' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 23 Ocak 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    SOFRADA TUZ KULLANIMI

    Bilindiği gibi sofralarda biri üstü kapalı ve delikli diğeri de üstü açık olmak üzere iki çeşit tuzluk kullanılmaktadır.

    Açık tuzluk kullanıldığına göre özel küçük tuz kaşığı olmayan bir sofrada tuz almaklığımız gerektiğinde doğal olarak tuzu ancak bıçağımızın ucu ile almaklığımız ve aldığımız tuzu da ya tabağımızın bir kenarına koymaklığımız ya da yemeğimizin üstüne serpmekliğimiz gerekir. Ancak tuz almak için kullanılacak bıçak temiz olmalıdır. (Bulaşık bıçakla tuz alındığında tuzlukta kalan tuzları yağlamış ve kirletmiş oluruz.)

    Sofranın orta kısımlarına yerleştirilmiş olan delikli tuzlukları ise kullandıktan sonra yine yerlerine koymak gerekir. Tuzluktan parmaklarımızla tuz almak kadar ayıp ve gülünç bir hal düşünülemez ayrıca kaşık veya çatal sapı ile tuz almak da kesinlikle doğru değildir.

    Ev sahipleri de artık pek üstü açık tuzluk kullanılmadığım bilmeleri ve masaya üstü delikli tuzluklar koyarak misafirlerini zor durumlardan kurtarmaları gerekir.
     

Sayfayı Paylaş