1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Soğan halkası nasıl yapılır?

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 3 Temmuz 2015 başlatılmıştır.

Etiketler:
  1. Papatya

    Papatya MEN SEBETE NEBETE... Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    17.119
    Beğenileri:
    6.456
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Kadın
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    136 ÇTL

    Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanları, acı tadının çıkması için 30 dakika kadar bol suda bekletebilirsiniz.

    Malzemeler

    2 adet büyük boy kuru soğan
    1 adet yumurta
    1/2 su bardağı maden suyu
    1/2 su bardağı süt
    3 yemek kaşığı un
    3 yemek kaşığı mısır nişastası
    1 çay kaşığı kabartma tozu ya da karbonat
    1/2 çay kaşığı tuz
    1/4 çay kaşığı karabiber
    1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Kızartmak için

    1 su bardağı bayat ekmek içi ya da galeta unu
    1,5 su bardağı ayçiçek yağı

    Nasıl yapılır

    Uç kısımları aldığınız kuru soğanların kabuklarını dikkatli bir şekilde soyun. Kabuğunu soyduğunuz soğanları yarım santimetre kalınlığında halka halka dilimleyin. Her bir soğan dilimini kendi halkalarına ayırın. Çıtır kaplama harcı için; yumurta, süt, maden suyu, elenmiş un, mısır nişastası, kabartma tozu, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi derin bir kapta bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

    Hazırladığınız kaplama harcını, pürüzsüz bir kıvamda olması için tel süzgeçten geçirip ayrı bir yere alın. Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Galeta unu ya da çekilmiş bayat ekmek içini düz bir tabağa alın. İnce ince halkalarına ayrılmış her bir soğan halkasını öncelikle kaplama harcına batırıp fazlasını aldıktan sonra galeta ununa bulayın.

    Kızdırılmış yağa bıraktığınız soğan halkalarını, aralarda bir kevgir yardımıyla karıştırarak altın sarısı bir renk alana kadar kızartın. Fazla yağını bırakmaları için kısa bir süre kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz çıtır soğan halkalarını, ev yapımı soslar eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

    Afiyet olsun...


     
    dderya, patik, KıRMıZı ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. ZeyNoO

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ V.I.P

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    54.319
    Beğenileri:
    6.231
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Kadın
    Meslek:
    Muhasebe
    Banka:
    26.522 ÇTL
    Bir keresinde evde yapılmış soğan halkası yemiştim fena değildi :) Denenebilir :)
     
    Papatya bunu beğendi.
  3. KıRMıZı

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.249
    Beğenileri:
    7.058
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Kadın
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    6.355 ÇTL
    kesinlikle bunu deneyeceğim..
     
  4. patik

    patik Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    24 Aralık 2009
    Mesajlar:
    2.352
    Beğenileri:
    401
    Ödül Puanları:
    3.080
    Cinsiyet:
    Kadın
    Meslek:
    Hemşire
    Yer:
    Kayseri
    Banka:
    563 ÇTL
    Ağzım sulandı.
     
  5. Nazım Paşa

    Nazım Paşa Usta

    Katılım:
    21 Ağustos 2017
    Mesajlar:
    620
    Beğenileri:
    2.238
    Ödül Puanları:
    4.830
    Cinsiyet:
    Erkek
    Banka:
    2.004 ÇTL
    Deneyebilirim. (@buhurdan mı yapacak hep?)
     
  6. buhurdan

    buhurdan Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    12 Ocak 2013
    Mesajlar:
    3.772
    Beğenileri:
    1.760
    Ödül Puanları:
    5.730
    Banka:
    1.457 ÇTL
    napıyormuşum ? :D
     
  7. Nazım Paşa

    Nazım Paşa Usta

    Katılım:
    21 Ağustos 2017
    Mesajlar:
    620
    Beğenileri:
    2.238
    Ödül Puanları:
    4.830
    Cinsiyet:
    Erkek
    Banka:
    2.004 ÇTL
    Konu hortlatmak.:D
     
  8. buhurdan

    buhurdan Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    12 Ocak 2013
    Mesajlar:
    3.772
    Beğenileri:
    1.760
    Ödül Puanları:
    5.730
    Banka:
    1.457 ÇTL
    aynen biraz feyz alın hep ben mi yapacağım :D
     
    Nazım Paşa bunu beğendi.
Benzer Konular
  1. Suskun
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    1.316
  2. arz-ı hal
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    2.594
  3. ZeyNoO
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    518
  4. Papatya
    Mesaj:
    3
    Görüntüleme:
    343
  5. YoRuMSuZ
    Mesaj:
    4
    Görüntüleme:
    406
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş