1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Soğan halkası nasıl yapılır?

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 3 Temmuz 2015 başlatılmıştır.

Etiketler:
  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.309
    Beğenileri:
    5.866
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.572 ÇTL

    Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanları, acı tadının çıkması için 30 dakika kadar bol suda bekletebilirsiniz.

    Malzemeler

    2 adet büyük boy kuru soğan
    1 adet yumurta
    1/2 su bardağı maden suyu
    1/2 su bardağı süt
    3 yemek kaşığı un
    3 yemek kaşığı mısır nişastası
    1 çay kaşığı kabartma tozu ya da karbonat
    1/2 çay kaşığı tuz
    1/4 çay kaşığı karabiber
    1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Kızartmak için

    1 su bardağı bayat ekmek içi ya da galeta unu
    1,5 su bardağı ayçiçek yağı

    Nasıl yapılır

    Uç kısımları aldığınız kuru soğanların kabuklarını dikkatli bir şekilde soyun. Kabuğunu soyduğunuz soğanları yarım santimetre kalınlığında halka halka dilimleyin. Her bir soğan dilimini kendi halkalarına ayırın. Çıtır kaplama harcı için; yumurta, süt, maden suyu, elenmiş un, mısır nişastası, kabartma tozu, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi derin bir kapta bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

    Hazırladığınız kaplama harcını, pürüzsüz bir kıvamda olması için tel süzgeçten geçirip ayrı bir yere alın. Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Galeta unu ya da çekilmiş bayat ekmek içini düz bir tabağa alın. İnce ince halkalarına ayrılmış her bir soğan halkasını öncelikle kaplama harcına batırıp fazlasını aldıktan sonra galeta ununa bulayın.

    Kızdırılmış yağa bıraktığınız soğan halkalarını, aralarda bir kevgir yardımıyla karıştırarak altın sarısı bir renk alana kadar kızartın. Fazla yağını bırakmaları için kısa bir süre kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz çıtır soğan halkalarını, ev yapımı soslar eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

    Afiyet olsun...


     
    dderya, patik, KıRMıZı ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Bir keresinde evde yapılmış soğan halkası yemiştim fena değildi :) Denenebilir :)
     
    Papatya bunu beğendi.
  3. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.175
    Beğenileri:
    4.759
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    334 ÇTL
    kesinlikle bunu deneyeceğim..
     
  4. patik

    patik Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    24 Aralık 2009
    Mesajlar:
    2.337
    Beğenileri:
    367
    Ödül Puanları:
    3.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Hemşire
    Yer:
    Kayseri
    Banka:
    512 ÇTL
    Ağzım sulandı.
     

Sayfayı Paylaş