1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Soğanın İnsan Vücudu İçin Yararları

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve YoRuMSuZ tarafından 6 Nisan 2009 başlatılmıştır.

  1. YoRuMSuZ
    Avare

    YoRuMSuZ Biz işimize bakalım!

    Katılım:
    7 Haziran 2006
    Mesajlar:
    24.430
    Beğenileri:
    7.358
    Ödül Puanları:
    11.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Banka:
    8.820 ÇTL
    Soğanda yok yoktur. A,B,C vitaminleri, kükürt, fosfor, iyot,antibiyotik vazifesi gören esanslar, hazmı kolaylaştırıcı maddeler...
    [​IMG]
    Bol idrar söktürücü özelliğiyle, vücutta birikmiş tuz ve üreyi dışarı atar. Bu özelliğiyle yüksek tansiyonda, romatizmada, vücudun herhangi bir yerinde su toplanmasında bol bol yenmelidir.

    Sinirleri yatıştırır, zihin yorgunluğunu gidermede birebirdir. Akşam yemekle birlikte soğan yerseniz, mışıl mışıl uyursunuz.

    Cinsel gücü artırır, iktidarsızlığı frenler. Prostatın normal çalışmasını sağlar, sertleşmesini, bozulmasını önler.

    Kanı temizler. Bol soğan yiyenlerde sivilce ve egzamadan eser kalmaz.Ciltleri taptaze, pembemsi bir hal alır.

    Şeker hastaları için birebirdir. Pankreası çalıştırarak insülin ifrazatını artırır. Kanda şeker seviyesini düşürür.

    Hamur işlerini, bakliyatın hazmını kolaylaştırır.

    Akciğer ve solunum yolları hastalıklarının kısa sürede atlatılmasında yardımcıdır.

    Bağırsakları dezenfekte eder. Bol soğan yiyenlerin barsaklarında parazitlere yer yoktur.

    Vücuttaki bütün hormonların dengeli çalışmasını sağlayarak, vücudu genç ve dinç tutar; yaşlanmayı geciktirir. Kanseri önler. Karaciğeri temizler. Damarları, kemikleri, dişleri sağlamlaştırır.
    Soğanın bütün bu nimetlerinden yararlanabilmek için, iyice çiğnemek kaydıyla çiğ yenmesi gerekir.

    Kokusu ne olacak derseniz onun da çaresi var: Maydanozla birlikte yemek ya da üzerine karanfil çiğnemek.
     

Sayfayı Paylaş