1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Soğuk Büfenin Hazırlanması

Konusu 'Sofra Düzeni ve Servis' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 23 Ocak 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    SOĞUK BÜFENİN HAZIRLANMASI

    Soğuk büfe uzun bir masa şeklinde hazırlanır. Bunda en önemli husus masanın göze hoş görünmesidir. Masaya örtü olarak genelliklebeyaz renk tercih edilir. Renkli örtü kullanıldığı zaman üzerine irili - ufaklı tabaklar içinde konacak yiyeceklerin örtünün rengiyle uyumu göz önünde tutulur. Masa salonun kenarında ise servis yapılacak tarafına yemek tatlı tabakları içine konacak yiyeceklerin cinsine göre ayrı ayrı ve üşt üste yerleştirilir. Tabakların arasına kaşıklar çatallar bıçaklar ayrı ayrı istif edilir. Tam ortasına sebze ve meyvelerden meydana getirilmiş bir heven-gin konulması güzelliği bakımından önemlidir. Masanın servis tabaklarının hemen ön tarafına krik krakekmek kuruyemiş tabakları bulundurulur. Onların önlerine de çeşitli salata ordövr ve kanape tabaklariyle birlikte öteki yiyeklerin bulunduğu tabaklar konur. Soğuk büfe yiyecekleri soğuk olur. Biraz ılık yiyecekler de bulundurulabilir. Ancak sıcak yemek konulmaz.
     

Sayfayı Paylaş