Soğuk Çorba

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Katılım
29 Ksm 2011
Mesajlar
11,740
Beğeniler
559
Şehir
Beşitaş'ın tam ortası
#1
MALZEMELER

1 su bardağı aşurelik buğday

1 çay fincanı nohut

1 kase yoğurt

Nane, tuz


YAPILIŞI

Buğday akşamdan ayıklanıp iyice yıkanır, üzerine 1 litre kadar soğuk su ilave edilerek bir, iki taşım kanatılır, sabahleyin ateşe konulur, suyu azsa su ilave edilerek iyice pişirilir.

Nohut akşamdan ıslatılır, sabahleyin haşlanır suyu süzülür, haşlanmış buğdaya ilave edilir bir iki taşım beraber kaynatılır. Yoğurt iyice çırpılır tuz atılır koyu bir ayran yapılır, buğdaydan içine bir miktar eklenerek yoğurt ılıtılır ve yavaş yavaş buğdaya ilave edilir çok koyu olmayan çokta sulu olmayan bir kıvamda hazırlanır, üzerine nane ilave edilir Soğuduktan sonra buzdolabında iyice soğutulur. Soğuk olarak servis yapılır.


Not:Çorba malzemeleri birkaç gün haşlanmış olarak dolabınızda bekleyebilir böylece her an çorbanız servise hazır hale gelir.Ayrıca taze nane ile daha hoş bir lezzet yakalayabilirsiniz.

edit:bu çorbayı sakın bugünlerde yapmayın:Parz-ı hal:D
 
Düzenleyen yönetici:

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
Katılım
24 Hzr 2011
Mesajlar
10,073
Beğeniler
114
Şehir
Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
#9
Top