Somon Fume'li Bruschetta

Papatya

Men sebete nebete...
Süper Moderatör
Katılım
6 Ags 2012
Mesajlar
22,804
Beğeniler
6,470
Şehir
Seattle.
#1


Malzemeler:

*
1 adet ekmek (1'er parmak kalinliginda dilimlenmis)
*
250 g krem peynir
*
2 y.k. limon suyu
*
12-15 adet siyah zeytin(cekirdekleri cikarilip dogranmis)
*
Biraz somon fume
*
Biraz dere otu (ince ince kiyilmis)
*
1/2 cay b. zeytinyagi
*
Taze cekilmis karabiber

Yapilisi:

1.
Oncelikle ekmeklerin iki tarafini hafifce zeytinyagi ile fircalayin. Firininizin alt ust izgarasini yakin ve ekmekler altin rengi olana kadar 160-180 derece bir kac dk kizartin.
2.
Krem peyniri, limon suyunu ve dogranmis dere otunu bir kapta iyice karistirarak birbirine yedirin.
3.
Kizarmis ekmeklerin bir tarafina krem peynirden bir miktar surun, daha sonra somonu gelisiguzel parcalara ayirip ekmegin ustune yerlestirin. Dogranmis zeytin parcalariyla susleyin.
4.
Istege gore bir miktar taze cekilmis karabiber serpip servis yapin.


 

Benzer konular

Top