1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Somonlu krep sarma

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    100 gr Somon Füme
    1 soğan
    1 fincan Maydanoz
    1 tutam Dereotu
    250 gr Krem Peynir
    2 Yumurta
    1 su bardağı Sıvı Yağ
    1 su bardağı süt
    Aldığı kadar un
    Biraz tuz

    Krebi tezgaha yayıyoruz üzerine krem peyniri sürüyoruz. Somon füme dilimi, ince doğranmış dereotu, maydanoz karışımını üstüne koyup rulo yapıp verev verev kesiyoruz. Kırmızı soğan halkalarıyla süsleyerek servise hazır hale getiriyoruz. Krebin Hazırlanışı: Bir kabın içine yumurtayı kırıyoruz. Üzerine soğuk sütü, sıvı yağı, tuzu, alabildiği kadar unu koyup, ister çırpma teliyle, ister mikserle çırpıp krebimizin kıvamını ayarlıyoruz. Kıvamı orta koyuluktaki ayran kıvamında olacak. Teflon tavaya yağ koyuyoruz, tavamız ısındıktan sonra orta boy tavaya ortalama bir ya da bir buçuk kepçe krep harcından döküp orta ateşte altını üstünü pişiriyoruz. Soğuduktan sonra krem peynirini bıçak yardımıyla sürüyoruz. İnce doğranmış maydanozu ve dere otunu serpiyoruz. İsterseniz bu aşamada kuru soğan ya da yeşil soğan serpebilirsiniz. Somon füme dilimlerini de koyup bir ucundan başlayıp sıkıca rulo yapıyoruz. Bir parmak kalınlığında dilim dilim kesip servis yapıyoruz. Bu sarmayı derin dondurucu da saklayabilirsiniz. İstendiğinde dondurucudan çıkarılıp, çözülünce servis yapılabilir.
     

Sayfayı Paylaş