1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sorular-Sorunlar

Konusu 'C Dili İle Başlangıç' forumundadır ve merakettim tarafından 16 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

  1. merakettim
    Ecinni

    merakettim Öpözel Üye :*

    Katılım:
    19 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.931
    Beğenileri:
    323
    Ödül Puanları:
    2.230
    Meslek:
    Ne iş olursa yaparım abi
    Yer:
    leşim ANKARA:)
    Banka:
    1.432 ÇTL
    C programlama dili ve OpenGL ile ilgili tüm sorunlarınızı ve sorularınızı bu başlık altına yazmalısınız.Teşekkürler:D:hey
     
  2. JosTeR
    Relax

    JosTeR KAF SİN KAF ! Özel üye

    Katılım:
    28 Ekim 2008
    Mesajlar:
    728
    Beğenileri:
    1.158
    Ödül Puanları:
    3.580
    Cinsiyet:
    Bay
    Banka:
    445 ÇTL
    50 2
    Σ 3i +i! +5 fonksiyonunun sonucunu bularak ekrana yazan programı yazınız?
    i=1



    tümevarım sembolü 50 o ifadenin üstünde i=1 ise altında idir. 2 ise i'nin üssü idir.
     
    _nehir_ bunu beğendi.
  3. merakettim
    Ecinni

    merakettim Öpözel Üye :*

    Katılım:
    19 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.931
    Beğenileri:
    323
    Ödül Puanları:
    2.230
    Meslek:
    Ne iş olursa yaparım abi
    Yer:
    leşim ANKARA:)
    Banka:
    1.432 ÇTL
    Yazarız kardeş;)Ne zamana lazım?
     
  4. merakettim
    Ecinni

    merakettim Öpözel Üye :*

    Katılım:
    19 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.931
    Beğenileri:
    323
    Ödül Puanları:
    2.230
    Meslek:
    Ne iş olursa yaparım abi
    Yer:
    leşim ANKARA:)
    Banka:
    1.432 ÇTL
    Kardeş program tamam ama toplama sembolünün üst sınırı aşırı olduğu için,sonucu kaydedecek bir hafıza tipi bulamadım.Unsigned double bile denedim olmuyo_Ortalama üst sınır 10 felan olursa program sorunsuz çalışıyo.Lakin 50 aşırı fazla.Faktoriyelden geri dönen değere dahi bellek yetmiyo.


    PHP:
    #include <stdio.h>
    #include <stdlib.h>


    int faktoriyel(int a)
    {
        
    unsigned int b,sonuc=1;
        for(
    b=1;b<=a;++b)
        
    sonuc=sonuc*b;

        return 
    sonuc;
    }

    int Denklem(int i)
    {
        return ((
    3*i*i)+faktoriyel(i)+5);
    }

    int main(void)
    {
      
    int i,sonuc=0;
      for(
    i=1;i<=50;++i)
      {
      
    sonuc=sonuc+Denklem(i);
      }
      
    printf("Sonuc = %d",sonuc);
      
    system("PAUSE>r");    
      return 
    0;
    }

     
    _nehir_ bunu beğendi.
  5. JosTeR
    Relax

    JosTeR KAF SİN KAF ! Özel üye

    Katılım:
    28 Ekim 2008
    Mesajlar:
    728
    Beğenileri:
    1.158
    Ödül Puanları:
    3.580
    Cinsiyet:
    Bay
    Banka:
    445 ÇTL
    Kardeş ellerine sağlık sen bu kodları üst limit 10 olarak mı aldın. Bende Denedim yapamadım bi yerlerde hata oluşuyor hep.Hoca verdi bize bu soruyu ama süpheli bir soru :) bekleyip görecez artık çok tesekkür ederim ellerine sağlık
     
  6. merakettim
    Ecinni

    merakettim Öpözel Üye :*

    Katılım:
    19 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.931
    Beğenileri:
    323
    Ödül Puanları:
    2.230
    Meslek:
    Ne iş olursa yaparım abi
    Yer:
    leşim ANKARA:)
    Banka:
    1.432 ÇTL
    Kardeş üst limit 50 de istersen üst ve alt limitleri kullanıcıdan alsın??
    Ayrıca menü ekleyebiliriz.isim,Soyisim,Okul,Sınıf,Numara felan da ekleyip,"Hakkında" isimli bir sekme ekleyebiliriz:)
     
  7. JosTeR
    Relax

    JosTeR KAF SİN KAF ! Özel üye

    Katılım:
    28 Ekim 2008
    Mesajlar:
    728
    Beğenileri:
    1.158
    Ödül Puanları:
    3.580
    Cinsiyet:
    Bay
    Banka:
    445 ÇTL
    "bir hexadecimal sayıyı decimal sayıya dönüştürerek geri döndüren fonksiyon" Proğram ?
     
    _nehir_ bunu beğendi.
  8. merakettim
    Ecinni

    merakettim Öpözel Üye :*

    Katılım:
    19 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.931
    Beğenileri:
    323
    Ödül Puanları:
    2.230
    Meslek:
    Ne iş olursa yaparım abi
    Yer:
    leşim ANKARA:)
    Banka:
    1.432 ÇTL
    Yazarız kardeş.2 saat musade.Ardından fonksiyon burada;)
     
  9. merakettim
    Ecinni

    merakettim Öpözel Üye :*

    Katılım:
    19 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.931
    Beğenileri:
    323
    Ödül Puanları:
    2.230
    Meslek:
    Ne iş olursa yaparım abi
    Yer:
    leşim ANKARA:)
    Banka:
    1.432 ÇTL
    PHP:
    #include <stdio.h>
    #include <stdlib.h>
    #include <string.h>
    //*****işte fonksiyon burası;)***
    int cevir(char *hexsayi)
    {
        
    int du;//dizi uzunluğu
        
    int dd;//dizi denetim
        
    du=strlen(hexsayi);//dizi uzunluğunu belirle
        
    int desi=0;//desimal sayı
        
    for(dd=0;dd<du;dd++)//her bir karakterin işlemek için
        
    {
        if(
    dd!=0)//eğer 1den fazla basamak varsa
        
    desi*=16;//16 ile çarp ki basamak atlamış olalım
        
    switch(hexsayi[dd])//karakterin ascı karşılığını bul
        
    {
        case 
    '0':desi=(desi+0);
        break;
        case 
    '1':desi=(desi+1);
        break;
        case 
    '2':desi=(desi+2);
        break;
        case 
    '3':desi=(desi+3);
        break;
        case 
    '4':desi=(desi+4);
        break;
        case 
    '5':desi=(desi+5);
        break;
        case 
    '6':desi=(desi+6);
        break;
        case 
    '7':desi=(desi+7);
        break;
        case 
    '8':desi=(desi+8);
        break;
        case 
    '9':desi=(desi+9);
        break;
        case 
    'a':
        case 
    'A':desi=(desi+10);
        break;
        case 
    'b':
        case 
    'B':desi=(desi+11);
        break;
        case 
    'c':
        case 
    'C':desi=(desi+12);
        break;
        case 
    'd':
        case 
    'D':desi=(desi+13);
        break;
        case 
    'e':
        case 
    'E':desi=(desi+14);
        break;
        case 
    'f':
        case 
    'F':desi=(desi+15);
        break;
        default:
    printf("\n\n\n\t\t\tHatali sayi!................");//hata
        
    return -1;//hata olduğunu anlat
        
    break;
        }
        }
        return 
    desi;//desimal gönder
    }
    //**********buraya kadar************
    int main(int argcchar *argv[])
    {
     
    char hex[250];
     
    int dec;
      
    printf("\n\n\n\n\t\tHexadecimal (16'lik) sayiyi giriniz:");//kullanıcı ile iletişim
      
    scanf("%s",hex);//hex sayımızı string olarak alıyoruz
      
    dec=cevir(hex);//çeviriyoruz
      
    if(dec!=-1)//eğer hata yoksa
      
    printf("\n\n\t\t%s\t=\t%d",hex,dec);//gösteriyoruz:)
      
    system("PAUSE>r");    
      return 
    0;
    }

    2 saati aştı ama kusura bakma kardeş:)

    Açıklama içinde zaten.;)
     
    _nehir_ bunu beğendi.
  10. merakettim
    Ecinni

    merakettim Öpözel Üye :*

    Katılım:
    19 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.931
    Beğenileri:
    323
    Ödül Puanları:
    2.230
    Meslek:
    Ne iş olursa yaparım abi
    Yer:
    leşim ANKARA:)
    Banka:
    1.432 ÇTL
    1-Her bir öğrencinin notunu bir değişkene kaydet.
    2-Değişkenleri kıyasla.(Her birini birbirleriyle)
    3-Ekrana büyük olanı yaz:)

    İstersen programı yazayım.
     

Sayfayı Paylaş