Sorular-Sorunlar

merakettim

Öpözel Üye :*
Katılım
19 Tem 2006
Mesajlar
2,534
Beğeniler
549
Yaş
30
Şehir
leşim ANKARA:)
#1
C programlama dili ve OpenGL ile ilgili tüm sorunlarınızı ve sorularınızı bu başlık altına yazmalısınız.Teşekkürler:D:hey
 

JosTeR

KAF SİN KAF !
Özel üye
Katılım
28 Ekm 2008
Mesajlar
1,943
Beğeniler
1,209
#2
50 2
Σ 3i +i! +5 fonksiyonunun sonucunu bularak ekrana yazan programı yazınız?
i=1



tümevarım sembolü 50 o ifadenin üstünde i=1 ise altında idir. 2 ise i'nin üssü idir.
 

merakettim

Öpözel Üye :*
Katılım
19 Tem 2006
Mesajlar
2,534
Beğeniler
549
Yaş
30
Şehir
leşim ANKARA:)
#4
Kardeş program tamam ama toplama sembolünün üst sınırı aşırı olduğu için,sonucu kaydedecek bir hafıza tipi bulamadım.Unsigned double bile denedim olmuyo_Ortalama üst sınır 10 felan olursa program sorunsuz çalışıyo.Lakin 50 aşırı fazla.Faktoriyelden geri dönen değere dahi bellek yetmiyo.


PHP:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>


int faktoriyel(int a)
{
    unsigned int b,sonuc=1;
    for(b=1;b<=a;++b)
    sonuc=sonuc*b;

    return sonuc;
}

int Denklem(int i)
{
    return ((3*i*i)+faktoriyel(i)+5);
}

int main(void)
{
  int i,sonuc=0;
  for(i=1;i<=50;++i)
  {
  sonuc=sonuc+Denklem(i);
  }
  printf("Sonuc = %d",sonuc);
  system("PAUSE>r");	
  return 0;
}
 

JosTeR

KAF SİN KAF !
Özel üye
Katılım
28 Ekm 2008
Mesajlar
1,943
Beğeniler
1,209
#5
Kardeş program tamam ama toplama sembolünün üst sınırı aşırı olduğu için,sonucu kaydedecek bir hafıza tipi bulamadım.Unsigned double bile denedim olmuyo_Ortalama üst sınır 10 felan olursa program sorunsuz çalışıyo.Lakin 50 aşırı fazla.Faktoriyelden geri dönen değere dahi bellek yetmiyo.


PHP:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>


int faktoriyel(int a)
{
    unsigned int b,sonuc=1;
    for(b=1;b<=a;++b)
    sonuc=sonuc*b;

    return sonuc;
}

int Denklem(int i)
{
    return ((3*i*i)+faktoriyel(i)+5);
}

int main(void)
{
  int i,sonuc=0;
  for(i=1;i<=50;++i)
  {
  sonuc=sonuc+Denklem(i);
  }
  printf("Sonuc = %d",sonuc);
  system("PAUSE>r");	
  return 0;
}
Kardeş ellerine sağlık sen bu kodları üst limit 10 olarak mı aldın. Bende Denedim yapamadım bi yerlerde hata oluşuyor hep.Hoca verdi bize bu soruyu ama süpheli bir soru :) bekleyip görecez artık çok tesekkür ederim ellerine sağlık
 

merakettim

Öpözel Üye :*
Katılım
19 Tem 2006
Mesajlar
2,534
Beğeniler
549
Yaş
30
Şehir
leşim ANKARA:)
#6
Kardeş üst limit 50 de istersen üst ve alt limitleri kullanıcıdan alsın??
Ayrıca menü ekleyebiliriz.isim,Soyisim,Okul,Sınıf,Numara felan da ekleyip,"Hakkında" isimli bir sekme ekleyebiliriz:)
 

JosTeR

KAF SİN KAF !
Özel üye
Katılım
28 Ekm 2008
Mesajlar
1,943
Beğeniler
1,209
#7
"bir hexadecimal sayıyı decimal sayıya dönüştürerek geri döndüren fonksiyon" Proğram ?
 

merakettim

Öpözel Üye :*
Katılım
19 Tem 2006
Mesajlar
2,534
Beğeniler
549
Yaş
30
Şehir
leşim ANKARA:)
#9
PHP:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <string.h>
//*****işte fonksiyon burası;)***
int cevir(char *hexsayi)
{
    int du;//dizi uzunluğu
    int dd;//dizi denetim
    du=strlen(hexsayi);//dizi uzunluğunu belirle
    int desi=0;//desimal sayı
    for(dd=0;dd<du;dd++)//her bir karakterin işlemek için
    {
    if(dd!=0)//eğer 1den fazla basamak varsa
    desi*=16;//16 ile çarp ki basamak atlamış olalım
    switch(hexsayi[dd])//karakterin ascı karşılığını bul
    {
    case '0':desi=(desi+0);
    break;
    case '1':desi=(desi+1);
    break;
    case '2':desi=(desi+2);
    break;
    case '3':desi=(desi+3);
    break;
    case '4':desi=(desi+4);
    break;
    case '5':desi=(desi+5);
    break;
    case '6':desi=(desi+6);
    break;
    case '7':desi=(desi+7);
    break;
    case '8':desi=(desi+8);
    break;
    case '9':desi=(desi+9);
    break;
    case 'a':
    case 'A':desi=(desi+10);
    break;
    case 'b':
    case 'B':desi=(desi+11);
    break;
    case 'c':
    case 'C':desi=(desi+12);
    break;
    case 'd':
    case 'D':desi=(desi+13);
    break;
    case 'e':
    case 'E':desi=(desi+14);
    break;
    case 'f':
    case 'F':desi=(desi+15);
    break;
    default:printf("\n\n\n\t\t\tHatali sayi!................");//hata
    return -1;//hata olduğunu anlat
    break;
    }
    }
    return desi;//desimal gönder
}
//**********buraya kadar************
int main(int argc, char *argv[])
{
 char hex[250];
 int dec;
  printf("\n\n\n\n\t\tHexadecimal (16'lik) sayiyi giriniz:");//kullanıcı ile iletişim
  scanf("%s",hex);//hex sayımızı string olarak alıyoruz
  dec=cevir(hex);//çeviriyoruz
  if(dec!=-1)//eğer hata yoksa
  printf("\n\n\t\t%s\t=\t%d",hex,dec);//gösteriyoruz:)
  system("PAUSE>r");	
  return 0;
}

2 saati aştı ama kusura bakma kardeş:)

Açıklama içinde zaten.;)
 

merakettim

Öpözel Üye :*
Katılım
19 Tem 2006
Mesajlar
2,534
Beğeniler
549
Yaş
30
Şehir
leşim ANKARA:)
#10
BİR ALGORİTMA SORSAM YAPABİLCEK BİRİSİ VARMI ?

Üç ögrencinin notları girilcek ve hangisinin en yüksek not aldıgı yazacaktır
1-Her bir öğrencinin notunu bir değişkene kaydet.
2-Değişkenleri kıyasla.(Her birini birbirleriyle)
3-Ekrana büyük olanı yaz:)

İstersen programı yazayım.
 

Benzer konular

Top