1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sosisli ekmek dolması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    5 adet yuvarlak Japon ekmeği
    2-3 adet sosis
    1-2 adet kornişon (çok küçük salatalık turşusu)
    1 adet soğan
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    5-6 dal maydanoz yaprağı
    Arzu ederseniz
    1-2 dal dereotu

    Ekmekleri tam ortadan enine ikiye ayırınız.
    Ortalarını hafif oyunuz.
    Diğer tarafta sosisleri küçük küçük karelere doğrayınız.
    Bir kaba yağı, küçük doğranmış soğanları koyup, hafif kavurunuz.
    Sonra doğranmış sosisleri koyup, biraz da onunla kavurunuz.
    Ateşten alıp, içerisine küçük doğranmış kornişon, maydanoz ve dere-otunu koyup, karıştırınız.
    Hazırladığınız bu içi oyulan ekmeklerin içine doldurunuz.
    Hazırladığınız bu ekmekleri servis yapacağınıza 10-15 dakika kala biraz fırına koyup, üstlerini hafif kızartınız.
    Fırından alıp, sıcakken servis yapınız.

    Not: Çok küçük yuvarlak sandviç ekmeği ile yapacağınız zaman, ekmekleri enine kesmeyip, içerisini oyup, tekrar aynı içi koyup, başka bir çeşit daha hazırlamış olursunuz.
     

Sayfayı Paylaş