1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Soslar

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve dderya tarafından 21 Mart 2015 başlatılmıştır.

Etiketler:
  1. dderya
    Ayyaş

    dderya kOkOşŞ Süper Moderatör

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.307
    Beğenileri:
    7.500
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    118 ÇTL
    Leslie Kenton'un 10 günlük Mucize Diyet kitabından alıntıladığım sos tarifleri :)

    Baharatlarla hardalı biraz yoğurtla (yoğurt ne kadar koyu olursa o kadar iyi olur) karıştırarak basit bir sos yapabilirsiniz ya da bunun yerine zeytinyağı esaslı klasik sosları tercih edebilirsiniz. Zeytinyağı sosları özellikle, marul ve ıspanağın hakim olduğu yapraklı salatalarda iyi gider. Lezzetli bir hardal ve/veya çeşitli otlar gibi uygun baharatlarla, herkesin bildiği "zeytinyağı-sirke-sosu" dışında, çok leziz bir tad olabilirler.

    [​IMG]

    Basit Fransız Sosu

    3/4 bardak zeytinyağı

    1/4 bardak limon suyu ya da elma sirkesi

    1 çay kaşığı taneli hardal (Fransız Meaux hardalı
    benim en sevdikierimdendir) ya da harda! tozu

    2 çay kaşığı bal

    Baharat olarak biraz sebze suyu tozu ve biber

    Küçük bir diş dövülmüş sarımsak (tercihe bağlı)

    Tüm malzemeleri bir blendırla karıştırın ya da sadece ağzı kapalı bir kavanoza koyup karışması için iyice sallayın. Bazıları bir kaç çorba kaşığı su ekleyerek sosu inceltmek isteyebilirler.

    İşte Fransız sosu temeline dayanan bazı sos önerileri:


    Zengin Fransız Sosu: Temel tarife şunları ekleyin:

    / yemek kaşığı tamari 1 adet ince dilimlenmiş taze soğan Bir tutam kırmızı biber

    Şarap Sosu: Temel tarife 1 yemek kaşığı kırmızı ya da beyaz şarap ekleyin -beyaz şarap meyva salatalarıyla, kırmızı şarapsa lahana, kabak salatalanyta iyi gider.

    Otlu Sos: Benim sos hazırlarken en sevdiğim sos karışımı şudur:

    Mercanköşk otu Fesleğen

    Kekik

    Dereotu

    Nane

    Taze, ince doğranmış otlardan 3-4 yemek kaşığı, kuru otlardansa 2 çay kaşığı kullanabilirsiniz.

    Turunçgil Sosu: Temel sos tarifinin içinde şunları da kullanın:

    3/4 bardak susam yağı

    1/2 limon suyu ve bir portakal suyu

    1 yemek kaşığı sirke


    Eklenecek Malzeme:

    1 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu ve 1/2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu (meyvalan önce yıkayın!)

    Bir tutam hindistan cevizi

    1 çay kaşığı frenk maydanozu

    Tüm malzemeleri bir blendırla pürtüksüz hale, gelinceye kadar karıştırın.

    Baharatlı Italyan Sosu: Elma sirkesi kullanarak temel sosu hazırladıktan sonra şunları ekleyin; i

    Biraz kırmızı şarap ya da tamari 2 adet soyulmuş olgun domates 1 yemek kaşığı ince doğranmış soğan ya da nmsak

    1/2 çay kaşığı yabani mercanköşk ve fesleğen

    toz defne yaprağı

    Bütün malzemeyi iyice karıştırın.

    Zeytinyağı Sosu: Temel tarifteki zeytinyağını ve limon suyunu kullanın ve şunları ekleyin:

    4-6 çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin (ince ince kıyılmış)

    Bir tutam kırmızı biber

    Avokado Sosu: Tüm soslar arasında benim en sevdiğim sos budur.

    1-2 avokado

    1 bardak taze portakal suyu (istediğiniz kıvamı vermek için istediğiniz kadarını kullanın)

    1 çay kaşığı köri

    2 çay kaşığı sebze suyu tozu Taze otlar (mesela selam otu ve maydanoz)

    1 kiiçilk diş sarımsak (tercihe bağlı)

    Avokadoları soyup çekirdeklerini çıkartın. * malzemeyi pürüzsüz hale gelinceye kadar blent‘ karıştırın.
     
    Papatya bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş