1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Soslu Baharatlı Hamur Kızartması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 20 Şubat 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Malzemeler :
    2,5 Su B. Un
    1 Yumurta
    2 Çorba K. Yoğurt
    1 Tatlı K. Karbonat
    1 Çorba K. Toz Kırmızı Biber
    1 Çorba K. Kekik
    Su

    Kızartmak İçin:
    Sıvıyağ

    Sosu İçin:
    1 Kase Fesleğenli Domates Sos
    1 Çorba K. Domates Salçası
    Zeytinyağı
    Tuz
    Karabiber

    Hazırlanışı
    Karıştırma kabına unu, yumurtayı, yoğurdu, karbonatı, tuzu, toz kırmızı biberi koyun ve yoğurun. Elde edilen katı hamuru unlayarak açın. Yuvarlak hamur kesme aletiyle hamuru kesin ve sıvıyağda kızartın.

    Sosu için; Küçük bir tavaya önce sıvıyağ dökün Ardından fesleğenli domates sosunu, salçayı, tuzu ve karabiberi karıştırın ve kaynatın. Kaynayan sosu küçük bir kaseye koyarak kızarmış hamurların yanında servis edin.
     

Sayfayı Paylaş