1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Soslu Deniz Börülcesi Salatası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve dderya tarafından 14 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. dderya
    Ayyaş

    dderya kOkOşŞ Süper Moderatör

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.297
    Beğenileri:
    7.486
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    219 ÇTL
    [​IMG]




    Malzemeler
    - 1 Çorba Kaşığı Ceviz Çekilmiş
    - Yarım Kg Deniz Börülcesi
    - 2 Adet Domates
    - 6 Su bardağı Su

    Sosu İçin
    - 1 Çay kaşığı Hardal
    - 3 Diş Sarımsak
    - 1 Çorba Kaşığı Sirke
    - 1 Çorba Kaşığı Su
    - 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
    - Kararında Tuz


    Hazırlanışı
    Börülceleri ayıklayıp kök kısımlarını kesin. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Büyük bir tencerede 6 su bardağı suyu kaynatıp börülceleri ilave edin. Tencerenin kapağını açmadan 15 dakika haşlayın. Börülcelerin suyunu süzüp kök kısımlarının içindeki şeffaf iplik gibi kısmı elinizle çekerek alın. Ayıklanmış börülceleri servis tabağına alın üzerine domates ve cevizleri serpiştirin. Sos için, hardalı küçük bir kapta bir çorba kaşığı su ile ezin. Balzamik sirke, sızma zeytinyağı, sarımsak ve tuzu ilave edip malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Sosu börülcelerin üzerine döküp karıştırın. Servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş