1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Soslu Kizarmiş Balik

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 1 Nisan 2013 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    Soslu Kızarmış Balık Tarifi
    8 parça (yaklaşık yarım kilo) kılçıksız beyaz balık

    Hamur için

    1/2 bardak un
    2 çorba kaşığı mısır unu
    1 çay kaşığı kırmızı toz biber
    1 çay kaşığı köri (ben kullanmadım)
    1/2 bardak su
    Kızartmak için
    yağ

    Hazırlanışı
    Balıkları istediğiniz büyüklükte kare ya da diktörtgen parçalara ayırın.
    Sirkeli tuzlu suda yarım saat kadar dinlendirin.
    Hamur malzemelerinin hepsini karışıtırın.
    Balıkları sirkeli sudan alıp yıkayın, suyunu süzüp hamurun içerisinde 5-10 dakika kadar bekletin. (Benimki tam bir gün bekledi. Ama buna rağmen çok güzel oldu).
    Derince bir kapta yağı kızdırıp balık parçalarını kızartın.
    Limon eşliğinde sıcak sıcak servis yapın.

    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş