1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sosyal Politika Bilim Dalı Test Soruları ve Cevapları 1 AÖF

Konusu 'Açıköğretim' forumundadır ve BeReNN tarafından 22 Ekim 2011 başlatılmıştır.

  1. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    [h=2][/h]1. Sosyal Politika, hangi tarihsel olayın kendine özgü koşulları altında doğup gelişmiş bir sosyal bilim dalıdır?

    a. Fransız Devrimi
    b. Rönesans ve Reform
    c. Sanayi Devrimi
    d. I.Dünya Savaşı
    e. 1929 Ekonomik Bunalımı


    2. Devletlerin ilk kez sosyal nitelikli politikalar izlemeye başladığı dönemde, bu politikaların kapsamına kimler giriyordu?
    a. Çocuklar ve gençler
    b. Bağımlı statü altında çalışanlar
    c. Ekonomik yönden güçsüz olanlar
    d. işçi statüsünde çalışanlar
    e. Kadın işgücü


    3. Sanayi Devrimi'nin hangi ülkede ve hangi dönemde başladığı kabul edilir?
    a. ingiltere'de, 18. yüzyıl başlarında
    b. ingiltere'de, 18. yüzyıl sonlarında
    c. Fransa'da, 18. yüzyıl ortalarında
    d. Almanya'da, 19. yüzyıl'ın ilk yarısında
    e. Almanya'da, 19 yüzyıl ortalarında


    4. Aşağıdakilerden hangisi, sosyal politikalara doğrudan konu olan kesimler kapsamında yer almaz?
    a. Sakat ve eski hükümlüler
    b. Bağımlı statü altında çalışanlar
    c. Kamu görevlileri
    d. Çocuk ve kadın işgücü
    e. Bir sanayi işletmesinin sahibi


    5. Aşağıdaki bağımlılıklardan hangisi çalışanın, işin yapılması, yürütüm biçimi ve koşulları yönünden çalıştırana tâbi olmasını ifade eder

    a. Teknik
    b. Hukuki
    c. Mali
    d. Ekonomik
    e. Sosyal


    6. Sosyal Politika'nın bir sosyal bilim dalı olarak akademik temelleri hangi ülkede atılmıştır?
    a. ingiltere
    b. Fransa
    c. Almanya
    d. ABD
    e. italya


    7. Aşağıdakilerden hangisi, sosyal hukuk devleti ilkesine biçim veren bir etkendir?
    a. Sosyal politika alanındaki basılı çalışmaların çokluğu
    b. Sanayinin gelişme hızı
    c. Bağımlı statüler altında çalışanların çokluğu
    d. Ölüm oranlarının azlığı
    e. Sosyal politikaların gelişmişlik düzeyi


    8. Aşağıdakilerden hangisinin, bağımlı statü altında çalıştığı söylenebilir?
    a. Serbest meslek sahipleri
    b. Esnaf ve sanatkarlar
    c. işçiler
    d. Avukatlar
    e. Toprak sahibi çiftçiler


    9. Aşağıdakilerden hangisi, sosyal politikaların göreli yeni sayılabilecek konularından biri değildir?
    a. Ayrımcılığın engellenmesi
    b. Tüketicinin korunması
    c. Yer ve su altında çalıştırma yasakları
    d. Sakat ve eski hükümlülerin istihdamı
    e. Yaşlıların bakım ve gözetimi


    10. Aşağıdakilerden hangisinin, sosyal politikaların önem kazanmasında rolü olmamıştır?
    a. 1. ve 2. Dünya Savaşı
    b. Ekonomik entegrasyon süreci
    c. işgücü hareketlilikleri
    d. Sovyetler Birliği'nin Dağılması
    E 1929 Ekonomik Bunalımı


    CEVAPLAR

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
    C D B E A C E C C D


    alıntı
     

Sayfayı Paylaş