1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sosyal Politika Bilim Dalı Test Soruları ve Cevapları 2 AÖF

Konusu 'Açıköğretim' forumundadır ve BeReNN tarafından 22 Ekim 2011 başlatılmıştır.

  1. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    [h=2][/h]1. Sanayi Devrimi, önce hangi ülkede yaşanmıştır?
    a. Almanya
    b. ABD
    c. İngiltere
    d. Fransa
    e. Rusya


    2. Sanayi Devrimi, hangi enerji gücünün üretim sürecine uyarlanması ile başlamıştır?
    a. Buhar
    b. Elektrik
    c. Doğal gaz
    d. Nükleer enerji
    e. Petrol


    3. Koorporasyon düzeni, hangi dönemde ekonomik yaşamın önemli bir parçası haline gelmiştir?
    a. 10. yy.'da
    b. 10-15. yy. arasında
    c. 15-18. yy. arasında
    d. 16-18. yy. arasında
    e. 18. yy.'da


    4. Sanayi Devrimi'nin yaşanıldığı dönemde, iş ilişkileri ve yaşamının hangi alanında bir olumsuzluk gözlenmemiştir?
    a. Çalışma süreleri
    b. Ücretler
    c. Çocuk ve kadın işgücü kullanımı
    d. Hukuki eşitlik
    e. işgücü sağlığı ve güvenliği


    5. Sanayi Devrimi önce hangi sektörde yaşanmıştır?
    a. Hizmet
    b. Dokuma
    c. inşaat
    d. Kimya
    e. Gıda


    6. Aşağıdakilerden hangisi, Sanayi Devrimi'nin üretim süreci üzerinde oluşturduğu değişikliklerden birisi değildir?
    a. Üretim sürecinin hızlanması
    b. Üretim tekniğinin basitleşmesi
    c. Üretimin çeşitlenmesi
    d. Üretim birim maliyetinin yükselmesi
    e. Üretimin çoğalması


    7. Aşağıdakilerden hangisi, Sanayi Devrimi'nin yaşanıldığı dönemde kadın işgücünün yaygın ve yoğun biçimde kullanılmasının nedenlerinden birisi değildir?
    a. Sayısal çoğunlukta olmaları
    b. Ailelerin birden çok üyesi ile çalışmak zorunda kalması
    c. Ucuz işgücü olmaları
    d. Uysal ve kolay yönetilir görülmeleri
    e. Üretim tekniğinin basitleşmesi


    8. Sanayi Devrimi'nin yaşanıldığı dönemde, hangi ekonomik görüşün hakim olduğu söylenebilir?
    a. Klasik liberal
    b. Sosyalist
    c. Kollektivist
    d. Karma ekonomi
    e. Yeni liberal


    9. Sanayi Devrimi'nin yaşanıldığı dönemde hangi ilkelere dayalı bir hukuk düzeni hakimdi?
    a. Hukuki eşitlik ve sözleşme serbestisi
    b. işçi yararına yorum ve işçiyi koruma
    c. Hukuki ve sosyal koruma
    d. Katılımcı ve karışımcı devlet koruması
    e. Sosyal devlet ve hukuk devleti


    10. ilk sosyal nitelikli politikaların konusu kimlerdi?
    a. Çocuk işçiler
    b. Çalışan kadınlar
    c. Genç işgücü
    d. Dokuma sanayinde çalışanlar
    e. Maden işçileri


    CEVAPLAR

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
    C A B D B D A A A A



    alıntı
     

Sayfayı Paylaş