1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Soya meme kanseri riskini azaltıyor

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve BeReNN tarafından 30 Haziran 2011 başlatılmıştır.

  1. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    Soya meme kanseri riskini azaltıyor

    Japonya'da yapılan bir araştırma, düzenli olarak soya içerikli yiyecekler tüketen kadınlarda meme kanserinin görülme riskinin daha az olduğunu ortaya koydu.

    Tokyo Ulusal Kanser Merkezinin araştırmasında, soyada bulunan ve kanserli hücrelerin büyümesini sağlayan proteinlerin üretimini engelleyen "genisteine" adlı maddenin vücutlarında yüksek oranda görüldüğü kadınların meme kanserine yakalanma oranının az olduğu belirtildi. Japonya'da ortalama 10 buçuk yıl boyunca çeşitli biçimlerde soya tüketen 40 ila 69 yaş arası yaklaşık 25 bin kadın üzerinde yapılan araştırmada, bilim insanları, meme kanserine yakalanan 144 kadınla yakalanmayan 288 kadından alınan kan örneklerini karşılaştırarak vücuttaki genisteine maddesi yoğunlaşmasıyla meme kanseri arasındaki bağı araştırdılar.

    Araştırmada, vücutlarında yüksek oranda genisteine bulunan kadınların meme kanserine yakalanma riskinin bu maddenin az olduğu kadınlara oranla üç kat daha az olduğu ortaya çıktı. Araştırmada, genisteine oranının yüksek görüldüğü kadınların, soya loru olarak da bilinen ve nagari adlı bir maddeyle lor haline getirilmiş soya loru "tofu"yu günde ortalama 100 gram, fermente edilmiş soya fasulyesi yiyeceği "natto"yu da 50 gram tükettikleri örnek olarak verildi.

    Araştırmada bununla birlikte, genisteine maddesinin özellikle ek gıda takviyesi olarak aşırı tüketiminin meme kanseri riskini artırabileceği uyarısında da bulunuldu. Öte yandan Japonya'da yayımlanan bir diğer araştırma, düzenli olarak soya içerikli ürünleri tüketen kadınlarda kalp krizi riskinin meydana gelme oranının 3 ila 4 kez daha az olduğunu gösterdi.
     

Sayfayı Paylaş