1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Su Böreği

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 2 Ocak 2010 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Gerekli Malzemeler (çapı 40 olan tepsiye göre): 12 kişiliktir

    Yufkaları ıslatmak için:
    * 1 tatlı kaşığı tuz
    * 2 çorba kaşığı yağ
    * 3 litre sıcak su
    * 3 litre soğuk su

    İçine:
    * Yarım kilo peynir
    * İsterseniz maydanoz
    * 10-12 corba kaşığı sıvı yağ

    Hamur için gerekenler:
    * 8 su bardağı un
    * 5 yumurta
    * 1 tatlı kaşığı tuz
    * ılık su

    Börek pişirmek için:
    * 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ

    Tarif :
    1. Bütün hamur malzemelerini bir kaba boşaltırız. Ortadan karıştırmaya başlarız. Bir taraftanda az az su ekleriz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.
    2. Hamurdan 10-11 tane yufka yapılır.
    3. Tepsi 2-3 çorba kaşığı yağ ile yağlanır. İlk yufka tepsinin ölçüsüne göre açılır ve tepsiye yerleştirilir.Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirilir. ( 2 adet yufka suda haşlanmaz. Bunların biri tepsinin tabanına konur, diğeri en üstüne)
    4. Öbür yufkalar da kaynayan suyun olduğu tencerede yada tepside (su kaynayınca içine tuz ve yağ ilave edilir.) 1 dakika kadar bekletilir. Delikli kepçe ile alınır. Soğuk suyun içine konulur ve hemen alınır. Tepsiye dizilir. Haşlanan yufka suyun içinde büzüşüyor. Sudan çıkınca tepsiye dizerken elinizle çok az düzeltirseniz iyi olur.
    5. Üzerine peynir rendesi dizilir. Üzerine tekrar haşlanmış yufka, bu yufkanın üzerinede az sıvcı yağ gezdirilir. Üzerine haşlanmış yufka konur. Daha sonra peynir derken en son yufka haşlanmadan tepsinin üzerine düzgünce yerleştirilir.
    6. Ocak üzerinde tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte her iki tarafıda pişirilir.

    * Yufkalar ıslak olduğu için kenarları tepsiye yapışmakta. Bu yüzden tepsiyi çevirirken dikkatli olun.
    ** Yufkaları bütün olarak sıcak suya konulup çıkarılırken zor oluyorsa ikiye bölünebilinir.
    *** Sıralama şöyle:
    haşlanmamış yufka-üzerine az sıvı yağ
    haşlanmış yufka-üzerine peynir
    haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ
    haşlanmış yufka-üzerine peynir
    haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ şeklinde gidiyor.
     

Sayfayı Paylaş