1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sübye Nedir?

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 7 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.576
    Beğenileri:
    5.864
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.477 ÇTL
    Sübye Nedir?

    Sütlü tatlılar dediğimiz zaman aklımıza gelecek ilk şey, süt ve sübye olmalıdır. Bahsettiğim süt, tavuk göğsü ve kazan dibi ve kesme muhallebi için manda sütü yoksa koyun sütüdür. Diğerleri sütlaç, muhallebi, keşkül için inek sütüdür. Tabiidir ki bu sütlerin susuz olması su koymak icabediyorsa tatlıyı yapanın koyması lâzımdır.
    Sübye akşamdan veya birkaç saat önce bilhassa akşamdan ıslatılan ve küçük taş değirmenlerde, değirmenin yokluğunda kuvvetli mikserlerde öğütülen pirinç demektir. Buna pirinç sütü de diyebiliriz. Yalnız her pirinçten veya lüks pirinçten, taze pirinçlerden sübye olmaz. Olursa özsüz olur. Evvelâ koyulaştırır sonra sulandırır.
    125 gr. pirinçten yapılan sübye. 1 kg. sütü soğuduktan sonra tepside kesilebilecek şekilde koyulaştırın. 1250 gram pirinçten yapılan sübye 10 kg. sütü tepside kesilebilecek şekilde koyulaştırır.
     

Sayfayı Paylaş