1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sufleler

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 28 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Sufleler

    Sufle, Fransız mutfağı yiyeceklerinden biridir. Sufle, yumuşak ve kabarık anlamına gelmektedir. Suflenin tatlı ve tuzlu olarak pek çok çeşitleri vardır. Tuzlu suflelerde ana madde, beşamel salçası ve yumurtadır. Tatlı suflelerde ise ana madde, süt, şeker, yumurta ve meyvedir. Her iki sufle de sofralarda oldukça çok aranan bir yiyecektir. Sebebi, hafif ve lezzetli yiyecekler olmasıdır.
    Sufle yapımı ve pişirilmesi oldukça dikkat ister. Sufle yapılacağı zaman payreks kap kullanmak daha uygun olur.
    Sufleler yeneceği zaman, pişirilmelidir. Sufle pişince bekletilmez, hemen sofraya getirilip, yenir.
    Sufleleri ısıtılmış orta ısılı (150 derece) Civarındaki fırında, fırın olmadığı yerlerde benmari usulüyle de pişirebilirsiniz.
    Benmari usulüyle pişirmede, tatlı bir kaba yerleştirilir. Sonra bu kap, daha büyük bir kabın içine yerleştirilir. Büyük kaba, içteki kabın yarısına gelecek ölçüde su konur. Bu şekilde pişirmeye, benmari usulü denir. Sufleler, pudingler, şarlotlar bu şekilde pişirilir.
    Sufleyi benmaride pişireceğiniz zaman, üzerinin çok sıkı kapanmış olması gerekir. Çünkü, sufle pişerken kabarır. Hava temasıyla da bu kabarıklık sönebilir. Fırında pişirilirken de kapağın sık sık açılmaması gerekir.
    Suflelerin içinin pişmesi için, ortası delik kaplar kullanmak daha doğru olur.
    Suflelerin pişip pişmediğini kekler gibi anlarız. İçerisine bıçak veya çöp sokulur. Eğer hiçbir şey bulaşmazsa sufle pişmiş demektir.
    Sufleleri birer kişilik payreks kaplar ve güveçlerde de yapabilirsiniz. Hattâ böyle küçük kaplar sufleler için en ideal kaplardır. Sufleleri fırından alır almaz hemen sofraya götürmelidir. Bekletilirse soğur ve kabarıklığı söner, görünüşü güzel olmaz.
    Benmaride pişmiş bir suflenin üzeri kızarmaz. Üstünün kızarması için suflenin üzerine çok az pudreşekeri serpilip ya fırına veya üzerine elektrikli ızgara konup, üstünün kızarması temin edilmelidir.
     
  2. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.772
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.919 ÇTL


    ISPANAK SUFLESİ

    Malzemeler

    1 kg Ispanak
    1 baş soğan
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    Yeteri kadar tuz, karabiber
    2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
    2 yemek kaşığı un
    2 su bardağı süt
    Yarım yemek kaşığı muskat (Hindistan cevizi rendesi)
    3 adet yumurta
    150 gr dana jambon
    l00 gr kaşar peynir rendesi

    Yemeğin Tarifi

    İki yemek kaşığı yağı eritip içerisine un ilave edin. Un kokusu gelinceye kadar kavurun. İçerisine süt ilave edin. Karıştırma teliyle koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Üzerine tuz ve karabiber ilave edin.

    lspanakları iyice yıkayıp irice doğrayın. Bir kapta soğanı sıvı yağ ile hafifçe kavurun. İçerisine ıspanakları ekleyip ateşi kısın ve ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine yeteri kadar tuz ilave edin.

    Yapmış olduğunuz unlu karışımı içerisine ekleyin. İçerisine jambonu irice doğrayıp kaşar peyniri rendesi ilave ederek karıştırın. Hindistan cevizi rendesini üzerine koyun. Üç adet yumurtayı çırpın. Tek tek yedirerek yapmış olduğunuz karışıma ilave edin.

    Tüm karışımı yağlanmış borcama boşaltın. İçerisine su konmuş tepsiye koyarak l80 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

     
  3. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.772
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.919 ÇTL


    ÇİKOLATALI SUFLE

    Malzemeler

    125 gr. bitter çikolata
    1 yemek kaşığı tereyağı
    4 su bardağı süt
    1 su bardağı toz şeker
    4 yemek kaşığı kakao
    1 yemek kaşığı un
    6 adet yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş)
    1 yemek kaşığı nişasta
    1 paket vanilya

    Yemeğin Tarifi

    Orta boy bir tencereye süt, şeker ve kakaoyu koyun. Parça çikolataları ve tereyağını ekleyin. Daha sonra unu, nişasta ve vanilyayı da ilave ettikten sonra orta ısılı ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Soğuması için bir kenarda bekletin.

    Öte yandan oda sıcaklığında bekletilmiş yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı ayrı kaplarda mikserle çırpın. Köpük köpük olan yumurta sarılarını çikolatalı pudinge karıştırın. Şimdi de 7-8 dakika çırpılmış ve kar haline gelmiş yumurta beyazlarını çikolatalı pudinge yavaş yavaş karıştırın. Fırına dayanıklı sufle kaplarını yağlayıp, dibine çok az un ve toz şeker serpin. Hazırladığınız karışımı bu kaplara eşit olarak paylaştırın. Hepsini birer parmak eksik doldurun. Eğer ufak sufle kabınız yoksa, büyük kenarları yüksekçe bir fırın kabı da olabilir

    Sufleleri 175 derecelik fırında 25- 30 dakika, üzerleri iyice kabarana kadar pişirip sıcak servis yapın.

     

Sayfayı Paylaş