1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sürpriz Kek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 22 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.260
    Beğenileri:
    5.770
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.917 ÇTL

    Sevdiklerinize kolayca hazırlayabileceğiniz sürpriz kek tarifi.

    [​IMG]

    Sürpriz kek malzemeleri
    Kalp kek için
    3 yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
    1 paket vanilya
    2.5 su bardağı kek unu
    Pembe jel gıda boyası

    Limonlu kek için


    4 yumurta
    1.5 su bardağı toz şeker
    1 yemek kaşığı limon suyu
    2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
    240 gr kek unu
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    100 ml krema
    80 gr tereyağı (eritilmiş ve soğutulmuş)

    Üzeri için

    200 ml krema
    1 yemek kaşığı pudra şekeri
    Süsleme şekerleri

    Sürpriz Kek Hazırlanışı

    Kalp kek için yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle iyice çırpın. Ayçiçeği yağı ve gıda boyasını ekleyip karıştırın. Unu ilave edin ve tamamen karıştırdıktan sonra yağlanmış baton kek kalıbına aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Limonlu kek için, yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyunu ekleyin. Un, kabartma tozunu ilave edip ve çırpmaya devam edin. Tereyağı ve kremayı da ekleyerek karıştırın. Pembe keki 1.5 cm kalınlığında dilimleyerek kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile parçalar kesin. Limonlu kek hamurundan 1 cm kalınlığında yağlanmış baton kek kalıba doldurun. Kalp dilimlerini arka arkaya dizin. Üzerine kalan limonlu kek hamurunu doldurun ve 185 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kremayı pudra şekeri ile koyulaşıncaya kadar çırpın. Soğuyan kekin üzerine kremayı yayın. Süsleme şekerleri serpiştirip servis yapın.

     

Sayfayı Paylaş