1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Susamlı Tuzlu Kurabiye

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 13 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    Malzemeler,
    1 paket margarin (oda sıcaklığında)
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 adet yumurta sarısı
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 paket kabartma tozu
    2 damla limon suyu
    Aldığı kadar un
    Üzeri için,
    Susam
    1 adet yumurta akı
    Hazırlanışı,
    Yoğurma kabına margarin, sıvıyağ ve yumurta sarısını alıp karıştırın.
    Kabartma tozu, limon suyu, tuz, toz şekeri ilave edip karıştırın.
    Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyin.
    Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun.
    Hamuru 20 dakika dinlendirin.
    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.
    Kurabiyeleri önce yumurta akına sonra susama batırın.
    Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
    Afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş