1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Süt Çocuklarında Sakınılması Gereken Besinler

Konusu 'Anne - Çocuk Sağlığı' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 1 Mayıs 2013 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    Süt çocuklarında sakınılması gereken besinler

    * Alerji yapma riski olan mandalina ve portakal gibi turunçgiller, tropik meyveler, yumurta beyazı, çilek, domates, bal ve inek sütü, ilk bir yıl bebeklere verilmemelidir.

    * Yine ilk bir yıl, yiyeceklere şeker ve tuz ilave edilmemelidir.

    * Yemek sularının besleyici değeri az olduğu ve bu sular yalnızca çocukların midelerini doldurduğu için, önerilmemektedir.

    * Beyin ve dalak gibi besinler iyi pişirilmesi zor olduğu ve enfeksiyon riski taşıdığından önerilmemektedir.

    * Çay: Çocuk beslenmesinde yeri yoktur. İçeriğindeki tanen, demir ve diğer mineralleri bağlayıcı özelliğinden dolayı demir eksikliğine neden olur. İçine ilave edilen şeker, iştahsızlığa ve diş çürümelerine neden olur.

    * Bal: İçeriği ile çocuklarda ciddi alerjik reaksiyonlara neden olur. 1 yaşından önce önerilmez.

    * Bakla: Bazı enzim eksikliği olan çocuklarda kanın yıkılmasına neden olabileceği için, süt çocukluğu döneminde önerilmez.

    * Patlıcan: Nikotin içerdiği ve besleyici değeri olmadığı için önerilmez.

    * İnek sütü: Alerji yapması, aşırı tüketiminde kansızlık ve kabızlık yapmasından dolayı 1 yaşından önce tüketilmesi önerilmez.

    * Kuru yemişler: Çocukların erişkinler gibi yutma fonksiyonları 5 yaşında gelişir. Bu zamana kadar kabuklu yemişler boğulma tehlikesi doğurabilir.

    * Kabuklu deniz ürünleri: Ağır maden içerikleri yüzünden verilmez.

    * Tam pişmemiş-çiğ yumurta: Besin zehirlenmesine neden olabilir. Yumurtanın beyazı, alerji riski nedeniyle 1 yaşından sonra verilebilir.

    * Yüksek şeker içeriği olan veya tatlandırıcı içeren besinler önerilmez.

    * Ayrıca çiğ yumurtadan yapılmış mayonez gibi gıdalar, soslar, hazır pişmiş tavuk, pastörize sütten yapılmamış peynir, acılı ve baharatlı yiyecekler, hazır çorbalar, soda gibi karbonatlı ve gazlı içecekler, etiketinde hidrojene nebati yağ ya da hidrojene bitkisel yağ yazan tüm ürünlerden çocukluk çağında uzak durulmalıdır.
     

Sayfayı Paylaş