1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sütlü Levrek Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 30 Ekim 2012 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    [​IMG]

    SÜTLÜ LEVREK

    Malzemeler


    1 kg. levrek,
    2 su bardağı süt,
    150 gr. taze kaşar rendesi,
    3 çorba kaşığı un,
    125 gr. katıyağ,
    sirke,
    tuz,
    karabiber


    Yapılışı
    Levrekleri, 1 kaşık sirke ile tuzlu suda haşlayıp, deri ve kılçıklarını ayıklayın. Kısık ateşte, unu eritilmiş yağa azar azar karıştırarak katıp, pembeleştirin. Sütle tuzunu ilave edip muhallebi kıvamına getirin ve peynirin yarısını katıp karıştırın. Isıya dayanaklı bir cam kaba sosun 1/3 ünü boca edip üzerine balıkları yayın ve sosun geri kalan kısmını da üstüne boca edin. 180 derece fırında yarım saat tutup, üstüne kalan peyniri de serpin ve peynirler eriyinceye kadar pişirin.
     

Sayfayı Paylaş