1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sütlü Ramazan Lokması Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Çirkin Kral tarafından 24 Eylül 2006 başlatılmıştır.

  1. Çirkin Kral

    Çirkin Kral Forum Tutkunu

    Katılım:
    4 Eylül 2006
    Mesajlar:
    1.948
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    1.880
    Meslek:
    Gümrükçü
    Yer:
    istanbul
    Banka:
    62 ÇTL
    Malzemeler
    Yarım paket tereyağı veya margarin
    2 bardaktan biraz eksik ince irmik
    2 su bardağı süt
    4 adet yumurta
    3 su bardağı şeker
    3 su bardağı su
    2 su bardağı ayçiçek yağ
    Yapılışı
    Önce şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın. Yarım paket yağı tencerede eritin. İçine irmiği koyun, hafif ateşte kıvamı gelinceye kadar kavurun. Üzerine soğuk Olarak 2 bardak süt döküp karıştırın. Çok hafif ateşte sütünü çekmesi için ağzı Kapalı olarak bekletin. Tekrar karıştırıp soğutun.
    4 adet yumurtayı teker teker kırarak yedirin. Hamurdan küçük küçük parçalar Alın. Avuç içinde bu hamurları yuvarlayıp bir kaba dizin. Tavada kızdırdığınız Ayçiçek yağında kızartın. Yağını süzdürerek önceden hazırladığırız şerbetin İçine atın.
     

Sayfayı Paylaş