1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sütlü Simit Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 21 Nisan 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]
    Malzemeler,

    2 Su bardağı ılık süt
    1 Su bardağı sıvı yağ
    1 Tatlı kaşığı tuz
    1 Yemek kaşığı şeker
    1 Paket yaş maya
    Yeteri kadar un
    Susam

    Hazırlanışı,

    Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp aldığı kadar un ile orta sertlikte hamur elde edin.
    Üstünü temiz bir bezle örtüp yaklaşık bir saat mayalanması için bekletin.
    Mayalandıktan sonra avuç büyüklüğünde parçalar koparıp simit şekli verin.
    Susama bulayıp 185 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.
    Sıcak servis yapın.

    Afiyet Olsun
     

Sayfayı Paylaş