1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sütte balık

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 28 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.287
    Beğenileri:
    5.788
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    3.803 ÇTL

    Sütte balık malzemeleri

    1 levrek
    50 gr taze kaşar peyniri
    Birkaç dilim domates
    Mantar
    Sarımsak

    Beşamel sos için

    1 yemek kaşığı un
    Yarım yemek kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı tuz
    2 su bardağı süt

    Sütte balık hazırlanışı

    Beşamel sos için, yağı tencerede eritin. Hafif hararetli ısıda yağa unu ilave edip karıştırın. Sürekli karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edin. Tuz ile tatlandırıp muhallebi kıvamında pişirin. Balığı üzerini geçecek kadar suda haşlayıp güvece alın. Domates dilimleri, birkaç diş sarımsak ve mantarları ekleyin. üzerine beşamel sos gezdirip fırına verin. 20 dakika sonra fırından alıp üzerine kaşar peynirini serpip peynir eriyinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.Sütte balık artık hazır, afiyet olsun.

     
  2. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.031
    Beğenileri:
    551
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    276 ÇTL
    Yıllarca süt ve süt ürünlerini balıktan uzak tuttular,son yıllarda ise tam tersini yapıyorlar,10 yıl sonra çıkıp hata etmişiz derler diye açıkcası çekiniyorum balıkla,süt ürünlerini bir arada yemeye.
     

Sayfayı Paylaş