1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Tabakların ve Diğer Araçların Kurallara Uygun Toplanması

Konusu 'Sofra Düzeni ve Servis' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 23 Ocak 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.783
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.063 ÇTL
    TABAKLARIN VE DİĞER ARAÇLARIN KURALLARA UYGUN TOPLANMASI

    Yemek servisinden sonra Avrupa ve kendi ülkemizde kirli tabaklar sağ taraftan toplanır. Toplama işlemi yemek davetinde bulunan bütün kişilerin yemek yemeleri bittikten sonra başlar. En son daveti yapan kişinin tabağı alınır. Kirli tabakların toplanması düzenli ve kuralları dikkate alarak sessiz gürültüsüz olarak yapılmalıdır. Bu işlem hem masayı temiz tutma hemde davetlileri ihmal etmeme yönünden çok önemlidir.

    İçinde çatal bıçak bulunan kirli tabaklar sağ elle alınıp sol ele geçirilir. İlk tabak baş parmakla üst ön kenarından işaret ve orta parmaklar tabağın altından hafifçe yayık olarak üçüncü ve dördüncü parmaklar dış kenarını tutar. Çatallar dişleri yukarı gelecek biçimde bıçaklarda çatalların yuvarlak olan bölümlerinin altına konur. İkinci tabak kolun ilk kısmına alt kenar baş parmak boğumu ve iki uzatılmış parmağın üstüne gelecek biçimde yerleştirilir. Bu biçimde tabak kaymaz ve ağırlığı kola yüklenmiş olur. Tabaktaki çatal bıçak alınırken yemek artıkları da birinci tabağa sıyrılır ve çatal bıçak diğerleri gibi yerleştirilir. Böylece sekiz tabağı rahatlıkla alıp taşınabilir. Bu biçimde tabaklar oynatmadan düşmeden tehlike geçirmeden kolaylıkla servanta götürülebilir. İlk önce alınan tabak ve üzerine çatal bıçak yemek artıklarının geçirildiği tabak sağ elle alınır kol üzerindeki yığılı tabakarın üzerine konarak iki elle alttan ve yandan tutularak servanta konmak üzere yardımcıya verilir.
     

Sayfayı Paylaş