1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Tahinli Kek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve KıRMıZı tarafından 19 Kasım 2009 başlatılmıştır.

  1. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.187
    Beğenileri:
    4.782
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    384 ÇTL
    Tahinli Kek


    Malzemeler:

    • 2 su bardağı tozşeker
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı yoğurt (veya yarısı süt konabilir)
    • 3 su bardağı un
    • 1 paket kabartma tozu (2 1/2 t s)
    • 3 yumurta
    • 6 yemek kaşığı tahin (3'ü hamurun üzerine)
    • Susam



    Yapılışı:

    Şekerle yumurtaları krema gibi olanak dek iyice çırpın

    Sıvı yağ yavaşça akıtarak bir yandan makine ile çırpmaya devam edin.

    Yoğurt veya yoğurt-süt karışımını ve 3 yemek kaşığı tahini ilave edip karıştırdıktan sonra unu kabartma tozu ile karışıma eleyip ancak birleşecek kadar karıştırın.

    Yağlanmış ve unlanmış geniş tepsiye döküp yayın. üstüne susam serpiştirin.

    350F (175C) dereceli fırında kızarıp kurdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.

    Bu arada kalan tahini biraz tozşeker veya pudra şekeri ve dürülecek kıvama gelecek kadar su ilavesi ile karıştırın.

    Kekiniz fırından çıkınca, sıcakken fırça ile kekin üstüne bu karışımı şurup soğumaya bırakılır.
     
  2. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    Tahinli Tart


    [​IMG]

    MALZEMELERİ:

    125 gr. margarin
    125 gr. tereyağı
    1 çorba kaşığı yoğurt
    1 çorba kaşığı pudra şeker
    1 paket kabartma tozu
    5 su bardağı un

    İÇ HARÇ İÇİN:

    1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı tahin

    ÜZERİ İÇİN:

    1 çorba kaşığı pudra şeker

    YAPILIŞI:

    (1) Hamur için; tereyağı ve margarini eritip ılıtın. Hamur yoğurma kabına alıp yoğurt, pudra şeker ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyip pütürsüz bir hamur yoğurun. Hamuru 2 eşit bezeye ayırın. Bezelerden birini derin dondurucuda 1 saat bekletin, ikinci bezeyi un serpilmiş kâseye alıp üzerini örtün. 20 dakika dinlendirin.

    (2) İç harç için; cevİz, toz şeker ve tahini derin bir kâsede karıştırın.

    (3) Kelepçeli tart kalıbını yağlayın. Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp merdane ile açarak inceltin. Hamuru tart

    kalıbına dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yayın. Üzerine cevizli harcı dokup yayın.

    (4) Derin dondurucuda katılaşan hamuru rendeleyin ve harcın üzerini kapatacak şekilde kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşinceye kadar 20 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılımaya bırakın. Üzerine pudra şeker serpin. Dilimleyip vanilyalı dondurma ile servis yapın.

     

Sayfayı Paylaş