1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Tahinli lahana dolması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 8 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    MALZEMELER
    1 adet orta boy lahana (tuzlu suda haşlanmış)
    2 su bardağı pirinc
    2 adet domates (küp küp ince olarak doğranmış)
    2 adet yeşil biber (ince doğranmış)
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı kırmızı biber
    1 tatlı kaşığı karabiber
    Yaırm demet maydanoz (ince doğranmış)
    Yaırm su bardağı tahin
    1 tutam tuz

    Sos İçin :

    1 çay bardağı tahin
    1 su bardağı yoğurt
    2 limon suyu
    5-6 diş sarımsak (dövülmüş)
    1 çay kaşığı nane
    1 çay kaşığı kırmızı biber
    1 tutam tuz

    HAZIRLANIŞI
    Pirinci yıkayıp süzün. Domates, soğan, yeşil biber, maydanoz, tahin, zeytinyağı ve baharatları karışrırarak iyice harmanlayın. Lahanaların içine azar azar iç koyarak sarın. Tencereye dizin, 2 su bardağı su ilave ederek, kısık ateşte pişirin. Sos malzemelerini presten geçirip lahanaların üzerine döküp 5 dk kadar tekrar kaynatın. Lahana dolmanızı en az 3-4 saat dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş