1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

tandır böreği

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve -araz- tarafından 21 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. -araz-
    Ayyaş

    -araz- EYVALLAH... V.I.P

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesajlar:
    4.727
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    3.980
    Banka:
    439 ÇTL
    [​IMG]


    Hamur İçin Malzemeler: 2 su bardağı su
    1 yemek kaşığı zeytinyağ
    1 tatlı kaşığı tuz
    1/2 çay kaşığı maya veya bir çay kaşığı kabartma tozu (isterseniz hiç birini koymayabilirsiniz ben maya koydum)
    aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olmalı)

    Arasına sürmek için : 1 paket margarin veya tereyağ
    3 yemek kaşığı tahin

    İçi için : peynir veya kavrulmuş kıyma

    Hamuru yoğurup iki eşit parçaya bölün.Birini açabildiğiniz kadar ince açın ve eritilmiş tahinli yağın yarısını hamura sürün ve aşağıdaki resimdeki gibi kesip parçaları üst üste koyun ve diğer resimdeki gibi beze yapıp buz dolabına koyun. Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.Dolaptaki hamurum birini çıkarıp (yağları donunca) fırın tepsiniz büyüklüğünde açın arasına iç malzemesini koyun diğer hamuruda açıp üzerine serin.Bir yumurta ile biraz zeytinyağını çırpıp böreğin üzerine sürün.Özellikle maya koyduysanız hiç bekletmeden 180 derecedeki ısınmış fırında pişirim.Eğer bekletirseniz hamur mayalanır ve böreğinizin katları birbirine yapışır .


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]




    off nasıl canım istedi anlatamam:):)çayla ne de güzel gider
     

Sayfayı Paylaş