1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Tarçınlı Hamur (Churros) Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 22 Eylül 2016 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.260
    Beğenileri:
    5.770
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.917 ÇTL

    Tarçınlı Hamur (Churros / Çuro)

    [​IMG]

    Hamuru için Malzemeler

    1 + ¼ su bardağı su
    80 gr. tereyağı
    2 yemek kaşığı toz şeker
    1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
    3 yumurta

    Kızartmak için sıvı yağ

    Üzeri için Malzemeler

    2 su bardağı toz şeker
    2 yemek kaşığı tarçın

    Bir sos tenceresine su, tereyağı ve şekeri koyup kısık ateşte yağ eriyene kadar ısıtın, ardından ayrı bir kapta unu eleyip tek seferde yağlı karışıma ekleyip sürekli karıştırın. Hamur kıvamına gelince hafif renk alana kadar kavurmaya devam edin.
    Hamur hazır olunca mikser ya da masaüstü mikserle yaklaşık 1 dakika kadar çırpın ve hamurun ılınmasını sağlayın, ardından yumurtaları tek tek yedire yedire ekleyin. Hamur hazır yıldız uç takılı sıkma torbasına alın.
    Bir kasede şeker ve tarçını karıştırın kenara alın.
    Tavada yağı kızdırın. Sıkma torbasıyla hamuru tavaya sıkın ve kızartın.
    Hamurlar hazır olunca yağdan alıp kağır havluya koyun ılınınca şekerli karışıma bulayın ve servis edin.

    Kaynak: Arda Türkmen/ Arda'nın Mutfağı

     
    KıRMıZı ve kardelenn bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş