Tarçınlı Hamur (Churros) Tarifi

Papatya

Men sebete nebete...
Süper Moderatör
Katılım
6 Ags 2012
Mesajlar
22,022
Beğeniler
6,467
Şehir
Seattle.
#1

Tarçınlı Hamur (Churros / Çuro)



Hamuru için Malzemeler

1 + ¼ su bardağı su
80 gr. tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
3 yumurta

Kızartmak için sıvı yağ

Üzeri için Malzemeler

2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tarçın

Bir sos tenceresine su, tereyağı ve şekeri koyup kısık ateşte yağ eriyene kadar ısıtın, ardından ayrı bir kapta unu eleyip tek seferde yağlı karışıma ekleyip sürekli karıştırın. Hamur kıvamına gelince hafif renk alana kadar kavurmaya devam edin.
Hamur hazır olunca mikser ya da masaüstü mikserle yaklaşık 1 dakika kadar çırpın ve hamurun ılınmasını sağlayın, ardından yumurtaları tek tek yedire yedire ekleyin. Hamur hazır yıldız uç takılı sıkma torbasına alın.
Bir kasede şeker ve tarçını karıştırın kenara alın.
Tavada yağı kızdırın. Sıkma torbasıyla hamuru tavaya sıkın ve kızartın.
Hamurlar hazır olunca yağdan alıp kağır havluya koyun ılınınca şekerli karışıma bulayın ve servis edin.

Kaynak: Arda Türkmen/ Arda'nın Mutfağı

 

Benzer konular

Top