TARHANA (Kışlık) tarifi

Suskun

V.I.P
V.I.P
Katılım
16 Mrt 2009
Mesajlar
23,140
Beğeniler
322
Şehir
Türkiye
#1




MALZEMELER


un
3-4 kg domates
1 kg süzme yoğurt
1 adet mayalı ekmek hamuru
1 demet maydanoz
1/2 kg sivri biber (tatlı ya da acı olabilir)
2 demet taze nane
tuz


HAZIRLANIŞI

Domates, biber, maydanoz ve taze naneyi yıkayıp, ince ince doğrayın. Buna mayalı ekmek hamuru, yoğurt ve tuzu ilave edip kanştırın. Ayva kabuğu da katarak hoş kokulu ve mayhoş bir tat elde edebilirsiniz. Elenmiş un ile katı bir hamur yapın, cam veya çelik bir kaba koyup üzerini kapatın ve 6-7 gün bekletin. Hergün yoğrun, sulanırsa un ilave edinr. Süre dolunca bir örtü üzerine küçük parçalar halinde dökülün. Biraz kuruyunca daha da ufalayın. Son olarak kevgirden geçirip gölgede iyice kurutun. Bez bir torbaya koyup saklayın.



Tarhana çorbası tarifi

1 su bardağı suda tarhana pişirilmeden en az bir saat önce ıslatılır. Tencerede yağ, salça ve nane hafif karıştırıldıktan sonra 4 su bardağı su ve ezilmiş tarhana ilave edilerek tuz atılır. Devamlı karıştırılarak koyulaşması ve topaklanmaması sağlanır. Kaynayınca karıştırma bırakılır. 5 dakika daha kaynayan tarhana servise hazırdır.
Afiyet olsun.


 
Top