1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Yaklaşık 6 ay içinde forumda köklü değişimlerin olacağı bir sürümle karşınızda olacağız. Sistemi test etmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.

http://www.degisim-sanat.com/_xf2/
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"KIRMIZI" konulu resimler için anketimiz açıldı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de ankete katılmaya davet ediyoruz...

Tart Hamuru Süslemeleri

Konusu 'Sofra Düzeni ve Servis' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 23 Ocak 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.587
    Beğenileri:
    5.886
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.555 ÇTL
    TART HAMURU SÜSLEMELERİ

    Kalem tırtıl:
    Kenarları yuvarlatılmış bir tart kalıbının içine uçları dışarı gelecek şekilde hamurunuzu yayın. Bir mutfak bıçağı yardımıyla hamurun kenarlarına 1 cm uzunluğunda verev şeklinde ve birbirine paralel kesikler atın.

    Küçük burgu:
    Hamuru tart kalıbına yaydın. Kenarları dışarı çıkmayacak şekilde dolgun yuvarlak bırakın. İki parmağınızı hafif aralık bırakarak ve kek kalıbını çevirerek hamura parmaklarınızla eğimli olarak bastırın.

    Fiyonk kenar:
    1 Kenarları yuvarlatılmış bir tart kalıbının içine kenarlardan bir buçuk santimetre taşacak şekilde hamuru yayın. Mutfak makası ile birbirine eşit uzaklıkta şeritler kesin. 2 Son olarak kestiğiniz şeritlerden birini içeri doğru kıvırın diğerini dışarı bırakın. Bu işlemi tüm hamura uygulayın.

    Dalgalı kenar:
    Hamuru tart kalıbının içine uçları biraz dışarı gelecek şekilde yayın. Hamurun kenarlarını parmak uçlarıyla itip çekerek dalgalar oluşturun. Kıvrımların üzerine bir tatlı kaşığının ucuyla hafifçe bastırın.

    Taç yapraklar:
    Hamuru tart kalıbına yayın. Kalıbı çevirirken işaret parmağınızla hamuru içeriden iterken öbür elin baş ve orta parmağı yardımıyla daişaret parmağınız etrafındaki hamuru dışarı çekin.
     
Benzer Konular
  1. wien06
    Mesaj:
    6
    Görüntüleme:
    1.683
  2. Suskun
    Mesaj:
    14
    Görüntüleme:
    14.156
  3. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    390
  4. BeReNN
    Mesaj:
    3
    Görüntüleme:
    1.014
  5. Paradoks ~
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    379
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş