1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Tart Hamuru Süslemeleri

Konusu 'Sofra Düzeni ve Servis' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 23 Ocak 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    TART HAMURU SÜSLEMELERİ

    Kalem tırtıl:
    Kenarları yuvarlatılmış bir tart kalıbının içine uçları dışarı gelecek şekilde hamurunuzu yayın. Bir mutfak bıçağı yardımıyla hamurun kenarlarına 1 cm uzunluğunda verev şeklinde ve birbirine paralel kesikler atın.

    Küçük burgu:
    Hamuru tart kalıbına yaydın. Kenarları dışarı çıkmayacak şekilde dolgun yuvarlak bırakın. İki parmağınızı hafif aralık bırakarak ve kek kalıbını çevirerek hamura parmaklarınızla eğimli olarak bastırın.

    Fiyonk kenar:
    1 Kenarları yuvarlatılmış bir tart kalıbının içine kenarlardan bir buçuk santimetre taşacak şekilde hamuru yayın. Mutfak makası ile birbirine eşit uzaklıkta şeritler kesin. 2 Son olarak kestiğiniz şeritlerden birini içeri doğru kıvırın diğerini dışarı bırakın. Bu işlemi tüm hamura uygulayın.

    Dalgalı kenar:
    Hamuru tart kalıbının içine uçları biraz dışarı gelecek şekilde yayın. Hamurun kenarlarını parmak uçlarıyla itip çekerek dalgalar oluşturun. Kıvrımların üzerine bir tatlı kaşığının ucuyla hafifçe bastırın.

    Taç yapraklar:
    Hamuru tart kalıbına yayın. Kalıbı çevirirken işaret parmağınızla hamuru içeriden iterken öbür elin baş ve orta parmağı yardımıyla daişaret parmağınız etrafındaki hamuru dışarı çekin.
     

Sayfayı Paylaş