1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Tart Hamurunun Püf Noktaları

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 14 Mart 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Tart Hamurunun Püf Noktaları

    Hazırladığınız hamuru buzdolabından, kullanmadan hemen önce çıkarın; çünkü çok yumuşak bir hamurla çalışmak kolay olmayacaktır.
    Hamura şekil verirken parmaklarınızı kullanacağınız zaman her seferinde parmaklarınızı çok soğuk suya batırıp, kurulayın. Hamurun ısınıp, yumuşamaması için bu gerekli.
    Hamur piştikten sonra kenarlarının renginin daha güzel görünmesi için, biraz sütte bir yumurtayı çırpıp, hamurun kenarlarına fırçayla sürün.
    Hamuru tart yapmak için boş pişirecekseniz, kalıba yaydıktan sonra bir bıçakla dibine delikler açın. Fırına yerleştirirken içine bir kat alüminyum folyo yayıp, kabarmaması için üzerine ağırlık koyun (kuru bakliyat ya da seramik tabak gibi).
    Fırına koymadan önce hazırladığınız hamuru bekletmeniz gerekiyorsa, buzdolabında tutun.
    Fırının ısısını 180 dereceye ayarlayın. Eğer havalandırmalı yani turbo bir fırınsa, 10 derece daha düşük ısıya ayarlayın.
    Fırın, ideal ısıya ulaştıktan sonra kalıbı, fırının orta katına yerleştirin.
    Boş tart hamuru için pişirme süresi 25-30 dakika olarak ayarlanmalıdır, içi meyve, krema doldurularak ve üzerine yine bir hamur kapak kapatılarak pişirilen turtanın pişirme süresi ise 30-40 dakika olmalı. Gerekli süreyi geçmemeye özen gösterin. Aksi takdirde hamur kurur.
    Tart veya turta piştikten sonra hemen çıkarmayın ve soğuyuncaya kadar fırının içinde bekletin.
    Hazırladığınız turta veya tartı servis yapana kadar da buzdolabında bekletin.
     

Sayfayı Paylaş