1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Taşlıtarla Usulü Sebzeli Erkek Yandı.

Konusu 'Komik Yazılar ve Olaylar' forumundadır ve Çirkin Kral tarafından 23 Kasım 2006 başlatılmıştır.

  1. Çirkin Kral

    Çirkin Kral Forum Tutkunu

    Katılım:
    4 Eylül 2006
    Mesajlar:
    1.949
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    1.880
    Meslek:
    Gümrükçü
    Yer:
    istanbul
    Banka:
    62 ÇTL
    Doğru erkeği seçmek için ilk olarak gözlerine bakın. Gözlerin parlak, göz bebeklerinin büyük ve akının net olması gerekir. Bu onun tazeliğini gösterir. Gözlerinde ışıltı olanlar çok azalsa da, uzun bir araştırma sonucu bulabilirsiniz. Yanakları büyük ve gözleri hafif çekik olanlar da tavsiye edilirler, ama tavsiyeler epey öznel sayılır.


    Seçilecek erkeğin 1.95 boyu, bronz teni, sarışın, lepiska saçı ve yosun yeşili gözü olmasının da gerçekte fazla bir önemi yoktur. Çünkü önemli olan görünüşü değil, pişirmeye uygunluğudur. Ayrıca bu özellikler lezzetini de etkilemez. Bütün maharet ve marifet pişirmededir. Unutmayın onu olimpiyatlara göndermeyecek, podyuma çıkarmayacak, kıvama getirip evleneceksiniz.


    Erkeğin en iyi ızgarası olur. Ama çok zahmetlidir. Çünkü pişmeyi kabullenene kadar ızgaradan kaçmaya çalışır. Önce ince ince doğrayın ve sonra bir ölçek tuz basın. Kapağı içeriye hava girmeyecek şekilde sımsıkı kapatın. Zor pişenler için bir öneri de, arada kapağı açıp, buhar çıkarken, onu tahta spatula ile, spatulanın izi çıkıncaya kadar ezerek bastırmanızdır. Sakın su eklemeyin. Kendi suyunda pişerse, hem besleyici değeri artar hem de daha lezzetli olur.Yağsız tava, güveç, tandır ve sac da tavsiye edilir. Yalnız sac kullanacaksanız, erkeğin veya parçalarının çevreye sıçraması ve etinden çıkacak isin güzelim duvarlarınızı batırması ihtimaline karşı onu uyarın ve mutfağa büyük naylonlar serin.


    Bu işlemde çok dikkatli olunmalıdır. Çünkü erkeği evlenmek için pişirirken, uzun süre pişirirseniz, çok sertleşmesine neden olabilirsiniz. Ama sakın sotesini veya külbastısını yapmayın. En kolayı budur, ama yavan bir tadı vardır. Ama öyle de seviyorsanız –olmuşken tam olsun- rosto bıçağı ile de küçük eşit parçalara ayırın ve derin dondurucuda saklayın.


    Şayet fırınlamayı düşünüyorsanız, ilk olarak alüminyum folyo ile sarın ve devamında özel bir naylonun içine koyun. Evlenecek kıvama geleceğinden emin olmak isterseniz, az haşladıktan sonra uzun süre yüksek ateşte fırınlayın, devamında yağ ile galeta ununda kızartın ve üzerine istediğiniz bütün sosları ve baharatları dökün. Yetmezse, Japon mutfak kültüründe olduğu gibi, iyi bir bıçak ile çiğ iken dilim dilim fileto haline getirin.


    Kıvama geldiği anlamanın püf noktası şudur; Bir bacağından tutun ve orta şiddette sallayın. Eğer etlerin hepsi kuş üzümlü pilavın üzerine dökülürse, kıvam tamamdır. Hemen nikah işlemlerine başlayabilirsiniz.


    Artanı ile söğürme, közleme, kemik suyu ile çorba ve köpek maması yapabilirsiniz. Erkekleri mümkün olduğu kadar ekonomik kullanın.Servis bütünü ile sizin zevkinize kalmış. Üzerine turp sıkabilir,brokoli ve maydanozla süs yapabilir ve tabağın yanlarına zakkumun kökünü koyabilirsiniz. Ayrıca ellerini ve ayaklarını alüminyum folyo ile dekoratif bir şekilde kaplayıp, ağzına bir elma yerleştirin. Masada mum ışığı da bu nefis yemeğin romantizmini tamamlar.


    Yanında içecek olarak soğutulmuş ve dinlendirilmiş mayhoş bir kefir ve meyve olarak ayva öneririz.


    Hanımlar; erkek pişirmek mutfak bilgisi ve pişirme malzemeleri kadar sevgiye de bağlıdır. Yemek sevgi ile pişer. Elinizin bereketi çok önemlidir. Belki de önemlisi budur. Onun için löp et parçaları elinizde sevgi ile yuvarlayıp tabağa dizerken, “bereketli olur inşallah” deyin.

    İşte hazır: “Taşlıtarla Usulü Sebzeli Erkek Yandı”, peşamel sos ile.


    Afiyet olsun, bereketli olsun.:kik :kik :kik
     

Sayfayı Paylaş