1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Tatlı tarifleri

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Mod-53 tarafından 2 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. Mod-53
    Hoşgörülü

    Mod-53 Uzaklardayım Özel üye

    Katılım:
    16 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.355
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    1.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İŞLETMECİ
    Yer:
    İSTANBUL
    Banka:
    59 ÇTL
    MUZLU HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

    [​IMG]

    Kek İçin Malzemeler
    2 su bardağı un (200 gramlık bardak ile)
    2 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
    1 çay kaşığı tuz
    2 tane iyice kararmış muz
    1/2 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı şeker
    1 iri yumurta
    1 tepeleme çay kaşığı vanilya
    1 tepeleme su bardağı hindistancevizi rendesi

    HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK TARİFİ
    Unu, kabartma tozunu ve tuzu bir kapta karıştırın. Muzu çatalla iyice ezin ve püre yapın. Yağı, şekeri, hindistancevizini, yumurtayı ve vanilyayı katarak çırpıcı ile çırpın. Un karışımını da katın ve hafif karıştırın. Harcı 12 muffin kabına eşit paylaştırın, üzerlerine birer tutam hindistancevizi serpin, 170 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Fırın telinde soğutun, mümkünse 1 gün dinlendirip servis edin.





    HALLEY PASTA

    [​IMG]

    Sosu İçin
    3 su bardağı süt
    6 yemek kaşığı kakao
    5 yemek kaşığı şeker

    Üzeri İçinHindistancevizi
    Pasta İçin Malzemeler
    5 tane yumurta
    2 su bardağı şeker
    2 çay bardağı sıvıyağ
    2 çay bardağı süt
    2 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    4 su bardağı un
    Kreması İçin
    yarım litre süt
    7 yemek kaşığı un
    1 tane yumurta
    6 yemek kaşığı şeker
    1 paket vanilya
    100 gr labne peyniri

    HALLEY PASTA TARİFİ
    Önce keki hazırlayın; yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, süt, vanilya ve sıvıyağ ekleyip tekrar çırpın, unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru boşaltın, önceden ısınmış 175 dereceli fırında keki pişirin. Sos için gereken malzemeleri karıştırın. Soğuyan keki bardakla yuvarlaklara yada bıçakla karelere kesin, sosa batırıp çıkarın ve buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakın.
    Krema malzemelerini labne hariç bir tencerede iyice karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Labne ekleyip karıştırın. Dolapta soğuyan kekleri enlemesine ortadan ikiye kesin, aralarına soğuyan kremadan koyun, pastacıkları bol hindistancevizine bulayıp tekrar dolaba dinlenmeye alın. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.





    BAHARATLI KEK

    [​IMG]

    Kek için malzemeler
    3 yumurta
    2 su bardağı toz şeker
    125 g margarin
    1 su bardağı süt
    1 poşet Şekerli Vanilin
    1 poşet Sade Kek Karışımı
    Baharatlı karışım
    1 su bardağı kuş üzümü (sıcak suda 30 dakika beklemiş ve suyu süzülmüş)
    1 su bardağı dövülmüş ceviz
    40 g ufalanmış bitter çikolata
    1 tatlı kaşığı karanfil (ince kırılmış)
    1 tatlı kaşığı kişniş
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 tatlı kaşığı zencefil
    1 çay kaşığı anason
    1 tatlı kaşığı muskat rendesi
    (küçük hindistancevizi)
    1 çay kaşığı mahlep

    BAHARATLI KEK TARİFİ
    Öncelikle yumurta ve 2 su bardağı tozşekeri boza kıvamı alana dek çırpın. 1 su bardağı çayı karıştıralım. Margarini ekleyin. Elenmiş una tarçın, kabartma tozu, kakao ve cevizi karıştıralım. Bunu da diğer malzemeye ilave edip, iyice çırpalım. Yağlayıp, unladığımız kek kalıbına bu karışımı dökelim. 170 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakikada pişirelim. Fırından çıkardığımız kekimizi dilimleyerek servis yapın.





    PAVLOVA PASTASI

    [​IMG]

    Üzeri için
    2 yemek kaşığı antep fıstığı
    Pasta İçin Malzemeler
    Pandispanya için
    1 poşet Pandispanya Un
    3 yumurta
    10 yemek kaşığı su
    1 çay bardağı öğütülmüş antep fıstığı
    Krema için
    1,5 su bardağı süt
    4 çay kaşığı nescafe
    1 paket Vanilinli Pasta Kreması
    40 g sütlü çikolata rendesi

    PAVLOVA PASTA TARİFİ
    Pandispanya: Pandispanya unu yumurta, su ile 7-8 dakika çırpın. 1 çay bardağı antep fıstığını da ilave edip iyice karıştırın. 26 cm çapındaki kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında 160C'de 35-40 dakika pişirin.
    Soğutup enlemesine ikiye kesin.
    Krema: Sütü ılıtın, içinde nescafeyi eritin ve buzdolabında iyice soğutun. Daha sonra bu sütle pasta kremasını 2-3 dakika çırpın.
    Pandispanyanın alt patının üzerine nescafeli kremadan sürün ve çikolata rendesi serpin. İkinci patı kapatın ve pastanın tamamını kremayla kaplayın. Üzerini kalan krema, antep fıstığı ve çikolata rendesi ile süsleyin.





    DAMLA ÇİKOLATALI YOĞURTLU KEK

    [​IMG]

    Kek İçin Malzemeler
    3 su bardağı un
    1,5 tatlı kaşığı karbonat
    dörtte bir tatlı kaşığı tuz
    240 gr bitter çikolata
    1 yemek kaşığı neskafe
    1,5 su bardağı kaynar su
    180 gr tereyağı
    2 su bardağı kahverengi toz şeker, 2 yumurta
    1,5 tatlı kaşığı vanilya, dörtte üç su bardağı yoğurt, üçte iki su bardağı damla çikolata.

    YOĞURTLU KEK TARİFİ
    Fırını 155 C'ye getirin. Derin bir kek kalıbını yağlayın. Geniş bir kaba unu, karbonatı ve tuzu eleyin. Çikolatayı ve kahveyi orta boy bir kaba koyun. Üzerine kaynar suyu dökün. Çikolata eriyene kadar karıştırıp ılıması için 5-10 dakika bir kenara alın. Bu arada geniş bir kapta yağı ve şekeri 3 dakika kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin, her eklemeden sonra iyice karıştırın. Vanilyayı ekleyin. Unlu karışımı azar azar ilave edin. Özleşene kadar hafifçe karıştırın. Yoğurdu ekleyin. Damla çikolataları üç seferde, her eklemeden sonra iyice karıştırarak ekleyin. Karışımı kalıba döküp ısınmış fırında 70-80 dakika pişirin. Kabın içinde 20 dakika soğutup fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın.
    Not: Tarifte de kullanılan su bardağı 200 ml'liktir.
     
  2. Mod-53
    Hoşgörülü

    Mod-53 Uzaklardayım Özel üye

    Katılım:
    16 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.355
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    1.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İŞLETMECİ
    Yer:
    İSTANBUL
    Banka:
    59 ÇTL
    DAMLA ÇİKOLATALI FINDIKLI KEK

    [​IMG]

    Kek İçin Malzemeler
    150 gr tereyağı
    2.5 kahve fincanı esmer şeker
    4 yumurta
    1.5 su bardağı un
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    200 gr damla çikolata
    1 su bardağı çekilmiş fındık
    Bir tutam tuz
    Süslemek için
    150 gr bitter çikolata
    2 damla vanilya esansı
    2 yemek kaşığı krema
    Çırpılmış kremşanti

    DAMLA ÇİKOLATALI KEK TARİFİ
    Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Tereyağı, şeker ve yumurta sarılarını bir kaba alıp çırpın. Un ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayıp tereyağlı karışıma ilave edin. Damla çikolata, fındık ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurta aklarını bir tutam tuzla iki misli kabarana kadar çırpın. Çikolatalı karışıma ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru birkaç kez karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu içi yağlanmış dikdörtgen şekilli bir kalıba doldurun. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin, iki damla vanilya esansı ve 2 yemek kaşığı kremayı ekleyin. Tahta kaşıkla iyice karıştırın. Erittiğiniz çikolatayı kek üzerine gezdirerek dökün. Çırpılmış kremşanti ile süsleyip servis yapın.





    ÇİLEKLİ PASTA

    [​IMG]

    Pasta İçin Malzemeler
    Pandispanya için
    7 yumurta
    2 yemek kaşığı tozşeker
    1 çay bardağı su
    1.5 su bardağı un
    1 yemek kaşığı kabartma tozu
    500 gr çilek
    1 su bardağı file fındık
    Krema için
    2 su bardağı süt
    Yarım su bardağı tozşeker
    3 yumurta, vanilya
    1 kahve fincanı nişasta
    1 kahve fincanı tereyağı

    ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ
    Kremayı hazırlamak için süt, tozşeker, 3 yumurta, nişasta ve vanilyayı bir tencerede çırpın. Orta ısılı ateş üzerinde 6-7 dakika pişirin. Tencereyi ateşten indirip tereyağını ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Çilekleri yıkayıp süzün. Ortadan ikiye kesin. Pastada için kullanacağımız kek hamurunu hazırlamak için çırpma kabına sırasıyla yumurtaları, tozşekeri, su, un ve kabartma tozunu alıp mikserle 3 dakika düşük, 4 dakika yüksek devirde çırpın. 2 ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Pasta hamurunu tepsilere boşaltın ve spatula ile düzleyerek yayın. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kalp şeklinde bir hamur kesme kalıbı kullanarak pandispanyadan 3 adet kalp şeklinde dilim çıkarın. Pandispanya parçalarını kestikten sonra kırılmamasına dikkat edin. Hazırladığınız kremayı pasta kekinin aralarına sürün. Hazırladığınız pastanın en üstünü çilek dilimleriyle süsleyin.





    ÇİKOLATALI PİYEMONTE KEKİ

    [​IMG]

    Süslemek için
    Pudraşeker
    Siyah üzüm
    Rendelenmiş beyaz çikolata
    Kek İçin Malzemeler
    4 yumurta
    3 çay bardağı pudraşeker
    1.5 su bardağı un
    5 yemek kaşığı kakao
    60 gr yumuşatılmış tereyağı
    Krema için
    2 yumurtanın sarısı
    2.5 kahve fincanı tozşeker
    1 çay bardağı un
    45 gr tereyağı
    100 gr rendelenmiş bitter çikolata
    1-2 damla vanilya esansı
    2 su bardağı süt
    4 yemek kaşığı kavrulmuş badem içi

    PİYEMONTE KEK TARİFİ
    Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Aklarını mikserle çırpın. Yumurta sarılarını pudraşekeriyle çırpın. Kakao ve unu yumurta sarılı kek karışıma ekleyin. Tereyağını da ekleyip çırpın. Yumurta aklarını ilave edip karıştırın. Kalp şeklinde bir kek kalıbının içini yağlayın ve karışımı ilave edin. Keki sıcak fırında pişirin. Krema için yumurta sarılarını şekerle çırpın. Un, tereyağı, çikolata, vanilya esansı ve sütü bir tencereye alıp karıştırın. Şekerli yumurta sarılarını da ilave edip kısık ateşte krema kıvamını alana kadar pişirin. Karışımın kaynamamasına dikkat edin. Tencereyi ocaktan alıp kremayı karıştırarak ılındırın. Keki enine ortadan ikiye kesin. İki kek parçasının arasına ve en üstteki kek parçasının üzerine kremayı sürün. Kremanın üzerine pudraşekeri serpin. Rendelenmiş beyaz çikolata ve şekere batırılmış siyah üzüm taneleriyle süsleyip kek servisine başlayabilirsiniz.





    ISPANAKLI YEŞİL PASTA

    [​IMG]

    Pasta İçin Malzemeler
    500 gram ıspanak
    1.5 su bardağı tozşeker
    3 yumurta
    2 su bardağı un
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    2 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    İç malzeme için
    1 paket şeftalili puding
    1 su bardağı süt
    Pasta kreması için
    1 su bardağı süt
    1 kutu toz kremşanti
    1 paket labne peyniri

    ISPANAKLI PASTA TARİFİ
    Ispanağı temizleyip doğrayın. Haşlayıp soğutun.Suyunu sıkıp püre yapın. Şeker ve yumurtaları bir kapta çırpın. Zeytinyağı, ıspanak püresi, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kek hamuru dikdörtgen şekilli yağlanmış kek kalıbına dökün. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırın ayarını 175 dereceye düşürüp 20 dakika daha pişirin. Pudingi paket üzerindeki tarife göre 1 bardak sütle pişirin. Krema için, kremşantiyi sütle çırpıp peyniri ekleyin. Buzdolabında hafif katılaşıncaya kadar bekletin. Kekin dört kenarından bir santimlik parçalar kesip elinizle ufalayın. Keki enine ortadan ikiye kesin ve kurumasını önlemek için üzerini nemli bir bezle örtün. Hazırladığınız pudingi alt kek üzerine sürüp diğer kek ile kapatın. Kalan krema ile pasta üzerini ve kenarlarını kaplayıp ufalanmış kek parçalarını serpin. Servis yapın.





    ÇİKOLATALI ISLAK KEK

    [​IMG]

    Kek İçin Malzemeler
    3 yemek kaşığı kakao
    2 yumurta
    45 gr margarin
    Yarım su bardağı süt
    1 su bardağı tozşeker
    1 su bardağı un
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    3- 4 yemek kaşığı ince kıyılmış taze nane
    Süslemek için
    Pudraşeker
    Gümüş renkli şekerlemeler

    ISLAK KEK TARİFİ
    Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Margarin, süt, şeker ve kakaoyu bir tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte karıştırarak ısıtın. Bu karışımın bir çay bardağı kadarını bir kenara ayırın. Kalan kısmına yumurta sarıları, un, vanilya, kabartma tozu ve naneyi ilave edip karıştırın. Çırptığınız yumurta aklarını hazırladığınız hamura azar azar ve fazla karıştırmadan ekleyin. Yağlanmış kek kalıbına kek hamurunu ekleyin. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Keki fırının içinde 10 dakika bekletin. 1 çay bardağı kakaolu sıvı karışımı kek üzerine gezdirerek dökün. Ve son olarak kekin üzerini gümüş renkli şekerlemelerle süsleyerek pudraşekeri serpip ıslak kek tepsiye alınır.
     
  3. Mod-53
    Hoşgörülü

    Mod-53 Uzaklardayım Özel üye

    Katılım:
    16 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.355
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    1.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İŞLETMECİ
    Yer:
    İSTANBUL
    Banka:
    59 ÇTL
    ŞERBETLİ KEK

    [​IMG]

    Kek İçin Malzemeler
    2 su bardağı tozşeker
    1 su bardağı sıcak su
    3 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 su bardağı eritilmiş margarin
    4 yumurta
    1 çay kaşığı vanilya
    Yarım çay kaşığı tuz

    ISLAK KEK TARİFİ
    Bir su bardağı tozşekeri küçük tencereye alıp 1 su bardağı sıcak su ile karıştırın. Koyu şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırıp eleyin. başka bir kapta kalan 1 bardak şekerle eritilmiş margarini çırpıp una ilave edin. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta aklarını kar halinde çırpın. Sarılarını teker teker ve sürekli karatırarak una ilave edin. Vanilya ve çırpılmış yumurta aklarını ekleyin. Soğuyan şerbeti ilave edip pürüzsüz ve akıcı kıvamda bir hamur elde edinceye kadar çırpın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 dereceayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.





    VİŞNELİ PASTA

    [​IMG]

    Pasta İçin Malzemeler
    2 paket kremşanti
    1.5 su bardağı süt
    2 katlı kakaolu
    pandispanya
    1 su bardağı vişne suyu
    200 gr vişne
    200 gr bitter çikolata

    VİŞNELİ PASTA TARİFİ
    Kremşantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın. Kakaolu pandispanyanın ilk katını vişne suyu ile ıslatın. Kremşantiden pandispanyanın üzerine yayın. Vişne tanelerini dizin ve bunların üzerine tekrar kremşanti sürün. Pandispanyanın ikinci katını yerleştirip tekrar vişne suyu ile ıslatın. Kremşantiden süsleme için biraz ayırarak kalanını spatula yardımı ile pastanın kenarlarına ve üzerine sürün. Çikolatayı rendeleyip pastanın kenarlarına yapıştırın. Krema sıkma torbası ile pastanın üzerine kremşanti sıkın. Vişne taneleri ve çikolata ile süsleyerek 1 gece buzdolabında bekletin. Dilimleyip servis yapın.





    KİRAZLI PEYNİRLİ KEK

    [​IMG]

    Süslemek için
    250 gr kiraz
    1 çay bardağı hazır çilek veya frambuaz sosu
    Kek İçin Malzemeler
    Tabanı için
    20 adet kepekli bisküvi
    50 gr tereyağı
    Yarım çay kaşığı tarçın
    Üzeri için
    2 paket labne peyniri
    1 çay bardağı süt
    1 paket vanilya
    90 gr beyaz çikolata
    Yarım paket jöle
    1 su bardağı krema

    PEYNİRLİ KEK TARİFİ
    Kek tabanı için bisküvileri ufalayıp robotta ezin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alıp bisküvi ve tarçını ilave edin. Yoğurup kelepçeli kek kalıbının dibine elinizle bastırarak yayın. Kek kalıbını hamur katılaşana kadar buzdolabında bekletin. Beyaz çikolatayı ufak parçalara bölün. Sütü bir kapta ısıtın. Çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alıp jöle ve vanilyayı ekleyin, jöle eriyene kadar karıştırın. Labne peynirini çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Kremayı azar azar ekleyip karıştırın. Çikolatalı karışımı ilave edip karıştırın. Peynirli harcı kek tabanının üzerine döküp buzlukta 3 saat bekletin. Servis yapmadan 15 dakika önce buzluktan çıkarıp oda ısısında bekletin. Kirazları yıkayıp iyice süzün. Kekin üzerini süsleyip çilek sosunu gezdirin. Servis yapın.





    KESTANELİ PASTA

    [​IMG]

    Pasta İçin Malzemeler
    350 ml krema
    350 gr bitter çikolata
    500 gr kestane
    1 su bardağı toz şeker
    1 paket yulaflı bisküvi
    1 tatlı kaşığı kakao
    40 gr tereyağı
    Süslemek için
    50 gr çikolata

    KESTANELİ PASTA TARİFİ
    Kestanelerin üzerini çizip tencereye alın. Üzerine sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabuklarını soyup üzerine şeker ve 1 çay bardağı kadar su ekleyin. Ara ara karıştırarak püre haline gelene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Bisküvileri mutfak robotunda kakao ile birlikte çekerek ufalayın. Tereyağını eritip bisküvilere karıştırın. 8 cm'lik pasta çemberlerlerine paylaştırın. Tatlı kaşığının tersiyle bastırıp buzdolabında bekletin. Kremayı bir sos tenceresinde ısıtın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız kestane püresini çikolatalı karışıma ilave edip karıştırın ve bisküvi tabanların üzerine aktarın. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra çemberlerden çıkartın ve çikolata ile süsleyerek servis yapın.





    ŞELALE KEK

    [​IMG]

    Kek İçin Malzemeler
    150 gr bitter çikolata
    2 yumurta
    1 çay bardağı un
    1 çay bardağı toz şeker
    1 tutam tuz
    50 gr tereyağı
    Üzeri için
    Pudra şeker

    ŞELALE ISLAK KEK TARİFİ
    Fırını 200 dereceye ayarlayın. Çikolata ve tereyağını sos tenceresinde eritin. Un, şeker, tuz ve yumurtaları mikserle çırpın ve çikolataya ekleyerek karıştırın. Krem karamel kalıplarını yağlayın. Çikolatalı karışımı kalıplara paylaştırın. Fırında 7-8 dakika pişirin. Kalıpları tabağa ters çevirin. Üzerine pudra şeker serpip sıcak servis yapın. İsteğe göre vanilyalı dondurma ile de servis yapabilirsiniz.
     
  4. Mod-53
    Hoşgörülü

    Mod-53 Uzaklardayım Özel üye

    Katılım:
    16 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.355
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    1.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İŞLETMECİ
    Yer:
    İSTANBUL
    Banka:
    59 ÇTL
    KEŞKÜLÜ FUKARA

    [​IMG]

    Malzemeler
    50 gram kabuksuz badem
    1 kahve fincanı pirinç unu
    1 çorba kaşığı nişasta
    4 su bardağı süt
    Bir tutam tuz
    1 su bardağı tozşeker
    2 çorba kaşığı hindistancevizi
    Süslemek için
    Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı

    KEŞKÜLÜ FUKARA TARİFİ
    Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 2-3 dakika haşlayın. Kabuklarını soyup, bademleri dövün. 1 kahve fincanı pirinç ununu ve 1 çorba kaşığı nişastayı çok az süt ile ezip, topaksız hale getirin. Sütü tencereye aktarıp, bir tutam tuz ile kaynatın. Sıcak sütün bir kısmını (1 kahve fincanı kadar), bademlerin üzerine döküp bekletin. Kaynayan süte, ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak, karıştırmaya devam edin. Süt koyulaşmaya başladığında, tozşekeri ve bademli sütü ekleyin. Hindistancevizini de katın. Keşkülün üzeri göz göz olana dek sürekli karıştırmaya devam edin. Ağır ateşte pişirin. Keşkülü ateşten aldıktan sonra kaselere pay edin. Antepfıstığı, ceviz, badem ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın.





    GREYFURTLU FIRIN SÜTLAÇ

    [​IMG]

    Malzemeler
    1 kg süt
    Yarım çorba kaşığı pirinç unu
    Yarım su bardağı pirinç
    Bir buçuk su bardağı tozşeker
    3 adet greyfurt
    2 adet yumurtanın sarısı

    FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ
    Pirinci ılık suda 1-2 saat bekletin. 1 su bardağı sütte pirinç ununu ezin. Kalan sütü bir tencereye alıp süzülmüş pirinci ekleyin. Pirinç unlu sütü de ekleyip kısık ateşte, pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Şekeri ilave edip 1-2 taşım kaynatın. Greyfurtları sıkıp, suyunu sütlaca ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Hazırladığınız sütlaçtan 2-3 kepçe ayırın.

    Kalanını ısıya dayanıklı kaselere paylaştırın. Ayırdığınız sütlaca çırpılmış yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. Kaselerdeki sütlaçların üzerine paylaştırın. Kaseleri içi su dolu bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Oda sıcaklığında soğutup servis yapın.





    MUHALLEBİLİ LOKUM

    [​IMG]
    Malzemeler
    3 su bardağından biraz fazla süt
    3 çorba kaşığı margarin
    İki buçuk kahve fincanı un
    İki buçuk kahve fincanı tozşeker
    1 paket kakaolu bisküvi
    1 çorba kaşığı kakao
    3 çorba kaşığı hindistancevizi
    1 kahve fincanı ceviz
    2 paket vanilya

    MUHALLEBİLİ LOKUM TARİFİ
    Öncelikle 3 çorba kaşığı margarini ve iki buçuk kahve fincanı unu tencereye alıp kavurun. Sütü yavaş yavaş ilave edin. Tozşekeri ekleyip, iyice karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Ocaktan aldığınız muhallebiye 2 paket vanilyayı ekleyip, blenderde 10 dakika çırpın. Ilımaya bırakın. Diğer tarafta bisküvileri ince tel süzgeçten, havanın tokmağı ile ezerek geçirin. Mini fırın tepsisine, ince bir kat toz bisküviyi yayın. Ilıyan muhallebinin bir kısmını bisküvilerin üzerine dökün. Soğuyunca buzdolabına alın. Bu arada başka bir tepsiye 3 çorba kaşığı hindistancevizi yayın. Muhallebinin kalanını da bunun üzerine dökün. En üste de 1 çorba kaşığı kakao serpin. Bu karışımı da buzdolabina alıp soğutun. Buzdolabından aldığınız bisküvili muhallebiyi, 4 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Şeritlerin içine, ceviz koyup, rulo şeklinde sarın. Hindistancevizli karışımı da bu şekilde kesip, rulo yapın. Servis tabağına dizip servis yapın.





    SULTAN AZİZ MUHALLEBİSİ

    [​IMG]

    Malzemeler
    7 su bardağı süt
    Bir buçuk su bardağı tozşeker
    1 kahve fincanı pirinç unu
    Çeyrek kahve fincanı daha pirinç unu
    Yarım kahve fincanı nişasta
    1 su bardağı soguk su
    Bir tutam tuz
    1 kahve fincanı hindistancevizi
    1 su bardağı çekirdeksiz kuruüzüm
    1 çay bardağı tuzsuz badem (kavrulup, kabukları soyulmus)
    1 fincan rendelenmiş portakal kabuğu
    Süslemek için
    Badem, kuruüzüm, hindistancevizi

    SULTAN AZİZ MUHALLEBİSİ TARİFİ
    Bademleri robottan geçirin. Üzümü yıkayıp süzün. Bir tencereye süt, bir tutam tuz, 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu ve tozşekeri koyup orta ateşte kaynatın. Ayrı bir kasede nişasta ve pirinç ununu, 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın. Kaynamakta olan süte yavaşça karıştırarak ekleyin. Süt boza kıvamına gelince, robottan geçmiş badem, hindistancevizi ve 1 su bardağı kuruüzümü atın. Karıştırarak muhallebiye yedirin ve ateşten alın. Muhallebiyi kaselere pay edip, soğutun. Dilerseniz servis tabağına ters çevirerek, servis yapın.





    ŞEHRİYELİ MUHALLEBİ

    [​IMG]

    Malzemeler
    3 çorba kaşığı tel şehriye
    2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz
    2 çorba kaşığı iri çekilmiş fındık
    2 çorba kaşığı antepfıstığı
    2 çorba kaşığı badem
    1 kg süt
    1 su bardağı tozşeker
    Yarım çorba kaşığı patates nişastası
    1 çay kaşığı hindistancevizi
    1 paket vanilya

    ŞEHRİYELİ MUHALLEBİ TARİFİ
    Öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tavada 3 çorba kaşığı tel şehriyeyi, orta ateşte kavurun. Şehriyeler pembeleşmeye başlayınca, iri çekilmis kuruyemişleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Şehriyeler kahverengileşince ocağı kapatın. Tavanın sıcaklığıyla daha çok kararmaması için bir kaseye alın. Diğer taraftan süt, tozşeker ve patates nişastasını, orta ateşte muhallebi gibi pişirin. Koyulaşmaya başlayınca, kasedeki şehriye ve kuruyemişleri de ilave ederek kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra, vanilya ve hindistancevizini katıp iyice karıştırın. Daha sonra kaselere boşaltıp soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabına alıp, bir süre beklettikten sonra servis yapın.
     
  5. Mod-53
    Hoşgörülü

    Mod-53 Uzaklardayım Özel üye

    Katılım:
    16 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.355
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    1.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İŞLETMECİ
    Yer:
    İSTANBUL
    Banka:
    59 ÇTL
    KREMALI ÇİKOLATA KASELERİ

    [​IMG]

    Malzemeler
    200 gr bitter çikolata
    2 su bardağı süt
    2.5-3 yemek kaşığı un
    Yarım su bardağı tozşeker
    1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
    1 yumurta
    1 paket vanilya
    1 yemek kaşığı tereyağı

    ÇİKOLATA KASELERİ TARİFİ
    Çikolatayı küçük parçalara bölerek kaseye alın. İçi sıcak su dolu tencereye çikolata kasesini yerleştirin ve eriyinceye kadar bekleyin. Minik çikolata kağıtlarının içine fırça yardımıyla çikolatayı sürün. Buzdolabında 5 dakika bekletip çıkardıktan sonra özellikle kenarlarına bir kat daha çikolata sürün. Tekrar buzdolabına alarak donmalarını bekleyin. Krema için, yumurta, vanilya ve tozşekeri tencerede çırpın. Unu ekleyin. Sürekli karıştırarak azar azar sütü ekleyin. Orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra ocağın altını söndürün. Sık aralıklarla karıştırarak soğutun. Soğuyan kremayı sıkma torbasına doldurup çikolata kaselerinin içine şekilli olarak sıkın. Çikolatadan yapılmış sekillerle süsleyip servis yapın.




    HALKA PROFİTERÖL

    [​IMG]

    Hamuru için
    50 gr tereyağı, 1 su bardağı su
    1 su bardağı un, 2 yumurta
    Dolgusu için
    2.5 su bardağı süt, 2 yumurta sarısı
    1 su bardağı tozşeker, 1 çay bardağı un
    2 tatlı kaşığı nişasta, 1 paket vanilya
    Çesitli meyveler (frambuaz, böğürtlen, frenk üzümü)
    Sosu için
    125 gr bitter çikolata, 20 gr tereyağı

    PROFİTERÖL TARİFİ
    Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Kağıdın üzerine 23 cm'lik bir çember çizin. Tereyağı ve suyu tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca ateşten alarak unu ekleyin ve karıştırın. Tencereyi tekrar ocağa alarak pürüzsüz bir hale gelinceye kadar 5 dakika kavurun. Hamuru geniş bir cam kaseye alın. Yumurtaları tek tek ilave ederek mikserle çırpın. Tatlı kaşığı ile hamurdan parçalar alın ve çember oluşturacak şekilde birbirine yakın dizin. Fırına verdikten 20 dakika sonra ısıyı 170 dereceye düşürün ve 40 dakika daha pişirin. Fırının kapağını açmadan soğumaya bırakın. Dolgusu için bütün malzemeleri karıştırın ve pişirin. Soğuyan profiterolü enine kesin ve içine krema sıkma torbası ile krema doldurun. Üzerine meyveleri dizin ve kapatın. Tereyağı, çikolata ve kremayı benmari usulü pişirip üzerine dökün.



    SİYAH ÜZÜM GUYMAĞI


    [​IMG]
    Malzemeler
    2 kg siyah üzüm
    300 gram tozşeker
    250 gram mısır unu
    2 litre su
    1 çay bardagı tatlı kırmızı şarap
    100 gram çekilmiş ceviz içi
    100 gram çekilmis fındık içi
    20 gram hindistancevizi

    SİYAH ÜZÜM GUYMAĞI TARİFİ
    Siyah üzümleri iyice yıkayıp derin bir tencereye alın. Üzerine tozşekeri ve tatlı kırmızı şarabı gezdirin. Suyu ekleyip kısık ateşte bir buçuk saat kadar kaynatın. Su azaldığında bir miktar su ekleyebilirsiniz. Kaynama işlemi bittikten sonra karışımı blenderden geçirin. Tekrar tencereye alıp, bir çırpma teli yardımı ile mısır ununu ekleyip karıştırın. 5-10 dakika daha kaynatın. Bu arada sürekli karıştırarak, dibinin tutmamasına dikkat edin. ikinci defa kaynattıktan sonra süzgeçten geçirin. Servis yapacağınız kuplara paylaştırın. Tatlılar ılıdıktan sonra, birkaç saat buzdolabında bekletin. Üzerini ceviz, fındık ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın.




    LİMONLU İRMİK PASTASI


    [​IMG]

    Malzemeler
    5 su bardağı süt
    1 su bardağı tozşeker
    1 su bardağı irmik
    Yarım limonun suyu
    Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
    1 çorba kaşığı margarin

    Üzerine
    Limon dilimleri

    İRMİK PASTASI TARİFİ
    Sütü tozşekerle birlikte ocağa oturtun. Fazla kaynatmadan, sürekli karıştırarak tozşekerin erimesini sağlayın. İrmiği ilave edip, orta ateşte sürekli karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca, yarım limonun suyunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Margarini ilave edin.

    İyice karıştırıp ocaktan alın. 25 cm çapındaki bir kek kalıbını streç film veya alüminyum folyo ile kaplayın. İrmikli karışımı kalıba boşaltın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip, soğumasını sağlayın. Kalıptan çıkarıp rendelenmiş limon kabuğu ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.




    ÇİÇEKLİ MUHALLEBİ


    [​IMG]
    Malzemeler
    2 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı tozşeker
    2 su bardağı su
    5 çorba kaşığı un
    4 çorba kaşığı nişasta
    Bir tutam tuz
    1/4 paket muzlu jöle
    Yarım su bardağı sıcak su
    Yarım su bardağı soğuk su
    Yarım paket yenilebilir çiçek

    ÇİÇEKLİ MUHALLEBİ TARİFİ
    Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için tozşekeri sütün içinde kaynatın. Un ve nişastayı 2 su bardağı suyun içinde eritin. Bu karışımı, kaynayan süte yavaş yavaş ekleyin. Tuzunu ilave edin. Muhallebi kıvamı alana dek pişirin. 30 cm boyunda kare şeklinde bir kalıbı ıslatın. Muhallebiyi kalıba dökün. Ayrı bir yerde jöleyi hazırlayın. Bunun için, muzlu jöleyi sıcak suda eritin. Üzerine yarım su bardağı soğuk suyu ilave edip, karıştırın. ılınınca, muhallebinin üzerine serptiğiniz çiçeklerin üzerine dökün. Buzdolabında dondurup, çiçeklerle süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş