1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Tavalokum (Tavalukum)

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Safir tarafından 7 Aralık 2010 başlatılmıştır.

  1. Safir
    No Mood

    Safir Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.205
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    3.730
    Banka:
    151 ÇTL
    [​IMG]

    Hamuru için malzemeler;

    - 1 kg un -
    yarım çay bardağı yağ,
    - 1 çay bardağı yoğurt,
    - 1 çorba kaşığı tuz
    - yarım paket hamur mayası, (yaklaşık 20 gr)
    - ılık su

    Harcı için malzemeler;

    - 3 adet orta boy soğan
    - yarım kg kıyma,
    - 1 tane patates,
    - 1 tane domates,
    - 3 adet yeşil biber,
    - 1 tatlı kaşığı tuz,
    - 1 çay kaşığı karabiber,
    - 1 çay kaşığı kırmızı biber
    - Ayrıca yağlamak için bir paket margarin,

    Hamurun hazırlanışı,

    Un derin bir kabın içine konulur, ortası açılarak açılan kısma, yağ, yoğurt, maya, tuz katılarak, kekten biraz daha sert bir kıvama gelinceye kadar ılık su ilave edilerek el ile yoğrularak hamur haline getirilir. Hamurun mayalanması için, içinde hamur olan kap bir beze sarılarak 1,5 - 2 saat bekletilir.

    Harcın hazırlanması;

    Bir adet patates haşlandıktan sonra nohuttan biraz küçük parçalar halinde doğranır. Soğanlar ve yeşil biberler de blenderdan geçirilir yada çok küçük parçalar halinde doğranır, bir kabın içine konulan doğranmış patates, soğan ve biberin üzerine domates rendelenir, oluşan harcın üzerine tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave edilerek karıştırılır.

    Başka kapta margarin eritilerek soğutulur.

    Hamurun ele yapışmaması için eller yağlandıktan sonra, mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak avucun içini kaplayacak kadar açılır. Açılan hamurun içine, yapılan harçtan ceviz büyüklüğünde konularak, harç dışarıya taşmayacak şekilde hamur kapatılır. Yapılan tavalukum bir kabın içindeki yağa sokulup çıkarıldıktan sonra tepsiye konulur. Diğer tavalukumlar da benzer şekilde yapılır ve her birisi bir birine bitişik şekilde tepsiye yerleştirilerek 45 dakika fırında pişirilir.

    Yanında ayran yada meyve suyuyla içilmesi tavsiye olunur. Afiyet olsun...

    Not; hazırlanan harç çiğ olarak mayalı hamurun içine konulur, hamur boğaça şeklinde kapatıldıktan sonra fırında harç ve hamur birlikte pişer ve harç pişerken suyunu hamura da akıttığı için çok lezzetli olur.


    Tarif : Meliha Gence

    Derleyen : Dilek Karahan ​
     
  2. GöLGe

    GöLGe Uzman

    Katılım:
    18 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.170
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    1.130
    Meslek:
    ÖĞRETMEN
    Yer:
    KaYSeRi-BaTMaN
    Banka:
    1 ÇTL
    Ayyy canım istedi ama :P
     
  3. Safir
    No Mood

    Safir Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.205
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    3.730
    Banka:
    151 ÇTL
    Tavuklusu da harikadır :P
     

Sayfayı Paylaş