1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Tavuk Budu Poğaça Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 13 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    Malzemeleri

    1 su bardağı ılık su
    1 çay bardağı ılık süt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 yumurta sarısı
    yarım paket yaş maya
    3-4 su bardağı un
    İç harcı

    300 gr küçük doğranmış tavuk göğsü
    5 adet mantar
    1 soğan
    25 gr tereyağı yada sıvıyağ
    1 çay kaşığı kimyon
    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    1 tatlı kaşığı tuz
    Üzerine

    1 yumurta beyazı
    Galeta unu

    Tarifi:

    Mayayı 1 su bardağı ılık suda eritelim.
    Hamur yoğurma kabına mayalı suyu,sütü,sıvıyağı,yumurta sarısını ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.Üzerini kapatarak 1.5 saat kadar bekletelim.
    İç harcı için,mantarı yıkayıp,küçük küçük doğrayıp teflon tavada orta ateşte bıraktığı suyu çekene kadar soteleyelim.
    Tereyağı ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavuralım.
    Küçük doğranmış tavuk göğsünü,baharatları ve tuzu ekleyip suyunu çekinceye kadar arada karıştırarak pişirip soğumaya bırakın.
    Mayalanan hamurdan mandalina kadar parçalar koparıp,tavuklu harçtan koyup tavuk budu şekli verelim.Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizelim.
    Tepsideyken 15 dk kadar daha mayalanmasını bekleyelim.
    Üzerine yumurta beyazı sürüp galeta unu serpelim.
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
     

Sayfayı Paylaş