1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Tavuk Ciğer Pate

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 28 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Tavuk Ciğer Pate

    Malzemeler:

    250 gr. tavuk ciğeri

    2 adet yumurta

    Yarım su bardağı hazır çiğ krema

    1 yemek kaşığı tereyağı

    1 tatlı kaşığı mercanköşk

    1 tatlı kaşığı kekik

    1 yemek kaşığı kanyak

    2-3 yemek kaşığı kırmızı şarap

    ½ çay kaşığı tuz

    ½ çay kaşığı karabiber

    Yemeğin Tarifi:

    Tavuk ciğerlerini temizleyin. Ciğerleri ezin. Kekik mercanköşk baharat yumurta krema kanyak ve şarabı ciğer ezmesine karıştırın.

    Karışımı toprak bir kaseye koyun ve üzerine ince dilimler halinde kesilmiş yağı yerleştirin. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tabağa oturtun ve önceden 175 derece ısıtılmış bir fırında 45 dakika pişirin soğutun.

    Eğer pate birkaç gün dinlenirse çok daha lezzetli olur. Sonra da kızarmış ekmekler üzerine tereyağı sürer gibi sürerek ikram edin
     

Sayfayı Paylaş