1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Tavuk Ciğer Pate

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 28 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.004
    Beğenileri:
    559
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    4.192 ÇTL
    Tavuk Ciğer Pate

    Malzemeler:

    250 gr. tavuk ciğeri

    2 adet yumurta

    Yarım su bardağı hazır çiğ krema

    1 yemek kaşığı tereyağı

    1 tatlı kaşığı mercanköşk

    1 tatlı kaşığı kekik

    1 yemek kaşığı kanyak

    2-3 yemek kaşığı kırmızı şarap

    ½ çay kaşığı tuz

    ½ çay kaşığı karabiber

    Yemeğin Tarifi:

    Tavuk ciğerlerini temizleyin. Ciğerleri ezin. Kekik mercanköşk baharat yumurta krema kanyak ve şarabı ciğer ezmesine karıştırın.

    Karışımı toprak bir kaseye koyun ve üzerine ince dilimler halinde kesilmiş yağı yerleştirin. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tabağa oturtun ve önceden 175 derece ısıtılmış bir fırında 45 dakika pişirin soğutun.

    Eğer pate birkaç gün dinlenirse çok daha lezzetli olur. Sonra da kızarmış ekmekler üzerine tereyağı sürer gibi sürerek ikram edin
     
Benzer Konular
  1. KıRMıZı
    Mesaj:
    2
    Görüntüleme:
    770
  2. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    1.304
  3. Suskun

    Ciğer Otu

    Suskun, 30 Nisan 2010, Paylaşıldığı Yer: Alternatif Tıp
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    566
  4. arz-ı hal
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    480
  5. Papatya
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    2.211
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş