1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Tavuk Yemek Salonunda Nasıl Kesilir ?

Konusu 'Sofra Düzeni ve Servis' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 23 Ocak 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    TAVUK YEMEK SALONUNDA NASIL KESİLİR?

    Kümes hayvanını keserken göğüs etine çatal asla batırılmamalı etin manzarasını bozduğu gibi kesilirken de parçalanır.

    a) Sağ eldeki bıçağı gırtlaktaki deliğin içinden sokmalı ve tavuğun kuyruk bölümünü dışa doğru getirerek kanadı üzerine yatmış olarak tutmalıdır.

    b) Sol eldeki çatalın dişleri yukarı gelecek biçimde budun alt ve üst bölümlerini aynı zamanda saplamalıdır. Daha net ve temiz bir kesme için butla gövde arasındaki deriyi bıçakla yarmak gerekir. Sonra- çatalın üzerine kuvvetle döndürerek basıldığında bütün but kolayca gövdeden kopar. Butun mafsal yerinden ikiye ayın-mak için tabağa aldıktan sonra bıçağı çatalın dişleri arasına sokarak kesmeli. Parçaları servis tabağına koymalı diğer but içinde ayni işlem yapılır.

    c) Bıçağı gövdenin alt bölümüne batırarak tavuğu kımıldamaz biçimde tutmalı göğüs kemiği hizasında uzunlamasına bir kesik yapılır bu kesik daha sonra yapılacak olan işlemlere kesinlik verecektir.

    d) Bundan sonra kesme işleminin biçimi tavuğun büyüklüğüne ve elde edilmek istenen porsiyon sayısına göre değişir. Dört kişilik bir tavukta her kanat kendi tarafındaki göğüs eti ile birlikte kesilmelidir. Bunun için göğüs kemiğinin tepesinden itibaren kesmeğe başlamalı ve bıçağı göğüs kemiğine kuvvetle basarak devam etmeli kanatın gövdeye bitiştiği mafsal yerinde bitirmelidir. Beş kişilik tavukta beşinci porsiyonu göğüs kemiğinin iki yanında kalan beyaz et çevirecektir. Önce kanatı yukarda tarif edildiği gibi kesmeli lakat beyaz etin sadece bir kısmını kanatın üzerinde bırakmalıdır.

    e) Tavuğun butları ve kanatları çıktıktan sonra kalan bölümleri kesmek için tavuğu yan yatırmalı bir bıçakla boyun tarafından (lades kemiği) adıyla bilinen kemiği gövdeye bağlayan iki kıkırdağı kesmelidir. Böylece beyaz etin bir ucu ayrılmış olur. Bu bölüm tabakta bıçağın ucuyla düz tutmalı ve ters dönen iskeleti (göğüs kemiği) alttan yavaş yavaş çekerek etten ayırmalıdır.
     

Sayfayı Paylaş