1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Tavuklu Beşamel Soslu Kereviz

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 8 Ekim 2015 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.309
    Beğenileri:
    5.866
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.572 ÇTL

    Malzemelerimiz


    2 bütün tavuk göğüsü
    4 kereviz
    2 domates
    2 adet ince biber
    3 diş sarımsak
    1 tutam fesleğen
    limon suyu

    zeytinyağı
    tuz

    Beşamel Sos Malzemeleri

    2 su bardağı süt
    1 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı tereyağı
    tuz
    karabiber

    muskat
    Üzeri için kaşar peyniri

    Kerevizleri soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz.
    Tencereye zeytinyağı ve kerevizi koyuyoruz. Suyunu ve biraz da limon suyunu ilave ediyoruz.
    Tuzunu atıyoruz ve kapağını kapatarak pişiriyoruz. Tavuk göğüsleri kuşbaşından daha ince doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz ve tavuğu soteliyoruz. Biberleri ve sarımsakları minik minik doğrayıp tavuğun rengi değişince ilave ediyoruz. Domatesleri minik küp şeklinde doğruyoruz. Tavuk, suyunu bırakıp çekince domatesi ilave ediyoruz.
    Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Tavuğumuz pişmek üzereyken fesleğeni ilave ediyoruz.

    Beşamel sosu için, tencereye tereyağı ve unu koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak kavuruyoruz. Unun kokusu çıkınca soğuk sütü döküyoruz. Çırpma teliyle bir yandan da karıştırıyoruz, topaklanmasını engelliyoruz. İçine tuz ve karabiber atıyoruz. Muskat rendeliyoruz ve karıştırıyoruz.
    Sosun kıvamı ortaya çıkınca kaynayınca altını kapatıyoruz.
    Pişirdiğimiz kerevizi fırın kabına döküp yayıyoruz. Üzerine kıyılmış kereviz yaprağını serpiştiriyoruz. Üstüne tavuklu harcı döküyoruz.
    Son olarak beşamel sosunu üzerine döküyoruz. Üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

     

Sayfayı Paylaş