1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Tavuklu Börek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 25 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    MALZEMELER
    1adet tavukgöğsü
    4adet baklavalık yufka
    1bardak rendelenmiş gravyer peyniri
    1bardak süt
    2kaşık un
    1adet yumurta
    sıvıyağ
    tuz

    HAZIRLANIŞI
    Bir tava içinde 2kaşık yağ eriterek unu kavurun rengi dönünce de sütü karıştırın kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Kıvamı gelince de ocaktan alın. İçine kemiğinden ve derisinden ayrılmış didilmiş tavuk etini gravyer peyniri ilave edin. Tuzunu baharatını ayarlayın. Yufkaları fırça yardımıyla yağlayıp ikiye katlayın arasına da harçtan paylaştırın ve tekrar ikiye katlayın. Yağlanmış tepsiye tek tek serin. Üzerine yumurta sürün ve 160derecede kızarana kadar pişirin.
     

Sayfayı Paylaş