1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Tavuklu Enginar

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 23 Ocak 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Malzemeler :
    6 adet enginar
    1 tavuk göğsü
    2 soğan
    2 diş sarımsak
    2 çorba k.un
    1.5 su b.süt
    Tuz,karabiber
    Sıvıyağ

    Üzeri için:
    kaşar peyniri

    Hazırlanışı :
    Enginarların içini boşalttıktan sonra kabukları ile beraber tencerenin altına dizin. Üzerine zeytinyağı, tuz ve su ekleyerek kapağı kapalı pişmeye bırakın.

    Diğer tarafta soğanları yemeklik doğrayarak sıvıyağda kavurun. Biraz kavrulunca üzerine küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyin. Tuzunu ve baharatını ayarladıktan sonra yarı kıvamda pişirin. Pişince üzerine unu dökün. Birkaç kere çevirdikten sonra üzerine soğuk sütten dökerek bir taşım kaynatın.

    Enginarları fırın tepsisine dizin. İçine ve kenarlarına pişirdiğiniz sudan dökün. Daha sonra tavuklu iç harcı içine doldurun. Üzerine kaşar peyniri serperek 180 derecelik fırına verin.
     

Sayfayı Paylaş