1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Tavuklu Nohutlu Mantı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 8 Şubat 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Malzemeler :
    Hamuru İçin:
    2 Su B. Un
    2 Yumurta
    1 Çay K. Tuz
    Su

    İç Harcı İçin:

    1 Kase Haşlanmış Nohut

    Üzeri İçin:

    2 Haşlanmış Tavuk Budu
    1 Kase Yoğurt
    1 Çorba K. Tereyağı
    2 Diş Sarımsak
    Toz Kırmızı Biber

    Hazırlanışı:
    Mantının hamuru için; unu yumurtayı tuzu ve suyu bir kabın içine koyarak hepsini karıştırıyoruz. Hamur kıvama gelene kadar un koyup yoğuruyoruz.

    Daha sonra tezgaha un dökerek hamurumuzu merdaneyle açıyoruz. Hamur iyice açıldıktan sonra mantı kesme aletiyle kare kare kesiyoruz. Kestiğimiz hamurların içine birer tane nohut koyarak kapatıyoruz ve mantıları tepsimize koyuyoruz.

    180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
    Fırından çıkardığımız mantının üzerine haşladığımız tavuğun suyunu döküyoruz. Üzerini kapatıp bekletiyoruz.

    Soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdiriyoruz. Bir tavada tereyağını ve kırmızı biberi kavurup mantının üzerinde gezdiriyoruz.


    Son olarak da parçaladığımız tavukları mantımızın üzerine koyuyoruz.

    (püf noktası: hamur açıldıktan sonra üzerinde un kalmamalıdır; kalırsa yapışmaz.)
     

Sayfayı Paylaş