1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Tavuktan Porsiyon Çıkarma

Konusu 'Sofra Düzeni ve Servis' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 23 Ocak 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    TAVUKTAN PORSİYON ÇIKARMA

    Fırında kızarmış tavuk kümes hayvanları yemek salonlarında servis masası üzerinde bir tahta üzerinde veya uygun bir tabak içinde kesilir. Bu parçalar mutfaktan baş ve boyunları çıkarılmış ayakları kesilmiş olarak gelir dört kişilik bir tavuktan porsiyonlar şöyle olur.
    Butlar birer porsiyon kanatlar ve kendi taraflarındaki beyaz etleri ile beraber birer porsiyon.

    Beş kişilik bir tavukta kanat sadece beyaz etin bir kısmıyla beraber servis edilir. Göğüs kemiğinin iki tarafında kalan diğer beyaz etler beşinci porsiyon olur.
    Tavuk büyükse göğüs etinden iki porsiyon çıkarılabilir veya butların alt üst bölümleri ayrılmak üzere her birinden ikişer porsiyon çıkarılabilir.
    Bacağın alt bölümü küçük olduğundan beraberinde birazda göğüs eti verilir.
    Böylece birinci biçim altı ikinci biçimden yedi porsiyon elde edilir.
     

Sayfayı Paylaş