1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Tavuktan Vazgeçemeyenler İçin Bir Klasik

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 25 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.772
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.919 ÇTL


    Tavuğu bir kez de çorbada denemeye ne dersiniz?



    Malzemeler:

    1 kase yoğurt

    2 adet yumurta sarısı

    3 yemek kaşığı un

    6-7 su bardağı su

    Haşlayıp didiklediğimiz zaman 1 kase olacak kadar tavuk eti.

    4-5 diş sarımsak

    2 yemek kaşığı limon suyu

    Hazırlanışı:

    Tavukları 6-7 su bardağı su ile haşlayın. Sonra tavukları çıkarıp soğuduktan sonra didikleyin.

    Yoğurt ve yumurta sarısını çırpın, sonra içine unu ilave edin. Kaynamakta olan tavuk suyuna karıştırarak bu karışımı ilave edin. Sonra didiklenmiş tavukları ekleyin.

    Sarımsakları soyup içine rendeleyin. İnmesine yakın tuzunu ayarlayıp, limon suyunu da ilave edin. Servis yaparken karabiber ekerseniz daha lezzetli olur.

    Küçük bir not, isteğe göre bu çorbaya haşlanmış nohut ve biraz da pirinç ilave edilebilir.

     

Sayfayı Paylaş