1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Taze Ananaslı Kek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve KıRMıZı tarafından 19 Kasım 2009 başlatılmıştır.

  1. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.153
    Beğenileri:
    6.823
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Kadın
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    7.601 ÇTL
    Taze Ananaslı Kek


    Malzemeler:

    • 3 yumurta
    • 1 bardak seker
    • 1 bardak sivi yag
    • yaklasik 1 bardak taze yogurt(eger varsa yarim bardak ananas suyu ve yarim bardak yogurt kullanilabilir)
    • 2 bardak (silme) un
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 1 kahve fincani dolusu kahverengi seker
    • Ananas(konservede olabilir)


    Yapılışı:

    Ananasi ince dilimler halinde kestim.Ortasindaki sert bolumu kucuk yuvarlak bir kapak yardimiyla cikardim.Kenar kabuklarini mutfak makasimla kolay bir sekilde kestim.Yaklasik 3-4 dilim yeterli oldu benim kek kalibima.Buyuk kelepceli kalibimi yagladim ve kahverengi sekeri alt kismi bos kalmayacak sekilde serptim(bolca).sonra ortaya butun bir ananas dilimini yerlestirip kenarlarina yarim dilimleri yerlestirdim.Siz istediginiz sekilde doseyebilirsiniz.
    Kek icin once yumurta ve sekeri birlikte cirptim.Yag yogurt ve diger malzemeleri karistirip ananastan kucuk kucuk dograyarak hamuruna karistirdim.Bu hamuru ananaslarin uzerine dokup firinda pisirdim.Pisen keki ters cevirerek uzerine kiraz ,visne yada sekerleme ile susleyebilirsiniz.Kahverengi sekerler firindan cikan kekin uzerinde karamelize olup nefis lezzet katiyor.Simdi size birkac puf noktasini verecegim.


    • Herturlu meyveyi kullanabilirsiniz eger sulu meyveyse suzgec uzerinde biraz suyunun akmasini bekleyin.
    • Icine meyve parcalari koyacaksaniz keki doktukten sonra hamurun uzerinden hafif parmaginizla bastirarak koyun.Direk hamura karistirisaniz meyveler cokebiliyor.
    • Kekinizin pisip pismedigini mutlaka kurdanla kontrol edin cunku meyveli keklerde pisme suresi uzayabiliyor.
    • Kekinizi ilindiktan sonra ters cevirin parcalanmamasi icin.(sicakken cevirmeyin)
    • Konserve satilan ananaslarla yada seftali dilimleri,armut diimleri gibi herturlu meyveyi kullanabilirsiniz.Kullandiginiz meyve suyundan, yogurttan azaltarak koyarsaniz kekinizin kokusu ve tadinda degisiklik yapabilirsiniz.Konserve olan meyvelerin meyvesini aldiktan sonra kalan suyunu kek hamuruna kullanabilirsiniz




    -alıntı-
     
Benzer Konular
  1. PİNKY

    taze bunlar

    PİNKY, 4 Nisan 2007, Paylaşıldığı Yer: Karikatürler
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    679
  2. yeşüLL

    taze=)

    yeşüLL, 4 Ekim 2009, Paylaşıldığı Yer: Fıkra
    Mesaj:
    6
    Görüntüleme:
    710
  3. KıRMıZı
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    543
  4. dderya
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    422
  5. MustafaCİLASUN
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    244
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş