1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Taze Bakla Suflesi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve BeReNN tarafından 24 Ağustos 2011 başlatılmıştır.

  1. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    MALZEMELER

    250 gr Taze Bakla
    1 Adet Soğan
    1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
    1 Adet Kesme Şeker
    2 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
    2 Su Bardağı Un
    1 Kahve Fincanı Yoğurt
    125 gr Margarin
    Tuz
    Sos İçin
    1 Çay Bardağı Süt
    1 Adet Yumurta
    1 Çorba Kaşığı Un

    [​IMG]

    HAZIRLANIŞI


    Baklayı küçük doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağı, tuz ve şekerle birlikte tencereye alın. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Baklayı soğutun.

    Rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış dereotu ve unu derin bir kapta karıştırın. Yoğurt, tuz ve oda sıcaklığındaki margarini ekleyin. Yoğurarak hamur yapın. Ufak bir fırın tepsisine yayın. Üzerine baklaları koyun.

    Sos için süt, yumurta ve unu çırpın. Suflenin üzerinde gezdirin. 2 saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.​
     

Sayfayı Paylaş