1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Tel Kadayıflı Karides

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 3 Mart 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.772
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.924 ÇTL


    Tel Kadayıflı Karides Nasıl Yapılır

    Nefis Tel Kadayıflı Karides

    Tel Kadayıflı Karides Tarifi

    Malzemeler:

    500gr kabukları ayıklanmış ama kuyrukları bırakılmış karides
    250 gr tel kadayıfı

    Marine için sos

    100 ml zeytinyağ
    3 diş sarımsak
    125 ml beyaz şarap
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı pul biber
    50 ml soya sosu

    Hazırlanışı:

    Zeytinyağını, soya sosunu, şarabı, sarımsağı, pul biberi karıştırıp karidesleri bunda en az 3 saat marine edin. Çiğ tel kadayıfını tek tek karideslerin etrafına sarın. Yağlı fırın tepsisine dizip 200 derecede ısıtılmış fırında kadayıflar kızarana dek 30-45 dakika pişirin.

     

Sayfayı Paylaş