1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Tel kadayıflı kestaneli pasta

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve yaren* tarafından 20 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    [​IMG]


    Tel kadayıflı kestaneli pasta
    200 gr. tel kadayıf
    200 gr. tereyağı
    300 gr. haşlanmış kestane (300 gr. kestane şekeri)
    4 adet acıbadem kurabiyesi
    1 su bardağı badem unu
    1 su bardağı ceviz içi

    Üzeri için;
    1 kase haşlanmış ayıklanmış badem
    1 avuç iç badem
    2 yemek kaşığı şeker

    Şerbeti için ;
    2 su bardağı toz şeker
    1½ bardak su
    Limon suyu


    Bademler tavaya alınarak kavrulur. Tavada sertleşen bademler robotla çekilir.
    İki yemek kaşığı şekerle bademler yoğrulur. Arada el ıslatılarak şekerle badem iyice özleştirilir

    Hamur haline gelen badem tozu ve şeker yuvarlanarak yumuşaması için steç filmle sarılır. 150 gr. tereyağı tavada eritilir. Kadayıflar elle koparılır ve bıçakla kıyılarak bir kenara koyulur.

    Eritilen tereyağı incecik kadayıfların üzerine gezdirilir. Tereyağı kadayıflara iyice yedirilir. Bir pasta kalıbına tereyağıyla yumuşayan kadayıflar döşenir. Kadayıfın üzeri ince çekilmiş badem unuyla kapatılır ve kaşıkla bastırarak sıkılaştırılır.

    Pastanıın 3. katına kırılan acıbadem kurabiyesi, kestane şekeri ve ceviz yayılır. Katların birbirini tutması için eritilen tereyağı gezdirilir. Pastanın ara katına da kadayıf yayılır. Muhteşem aromasıyla badem unu yeniden kaplanır ve elle katlar sıkılaştırılır. İki acıbadem kurabiyesi daha parçalanarak ilave edilir, ardından cevizleri eklenir. Pastanın üzeri tereyağlı kadayıfla kapatılır. Kızarana kadar fırına verilir.

    Şerbeti için iki su bardağı toz şeker bir buçuk bardak suyla birlikte kaynatılır.
    Şerbete bikaç damla limon sıkılır.

    Kadayıf kızarınca şerbeti verilerek kalıp açılır ve dikkatlice çıkarılır. Badem ve şekerle yoğurularak elde edilen hamur pasta boyunda açılır. İçine kestane şekeri eklenerek bir bohça yapılır. Pastanın üzerine bu bohça koyulur ve bademle süslenerek servis edilir.
     

Sayfayı Paylaş